ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Χαστούκι» Σχοινά σε Αλτούν: Συγγνώμη που σας απογοητεύω, αλλά αυτός είναι ο Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής

«Χαστούκι» Σχοινά σε Αλτούν: Συγγνώμη που σας απογοητεύω, αλλά αυτός είναι ο Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής
AP Images

Την άμεση αντίδραση του αντιπροέδρου της Κομισιόν-Επιτρόπου Μαργαρίτη Σχοινά προκάλεσε η ανάρτηση στο twitter του υπεύθυνου επικοινωνίας του Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν, ο οποίος κατηγορεί την Ευρώπη για μη σεβασμό των Ευρωπαίων ηγετών στους Μουσουλμάνους στον τρόπο ζωής τους.

«Ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες σήμερα δεν στοχεύουν μόνο τους Μουσουλμάνους. Επιτίθενται στις ιερές αξίες μας, στη γραφή μας, στον προφήτη μας και στους πολιτικούς ηγέτες μας - τον τρόπο ζωής μας», έγραψε ο Φαχρετίν Αλτούν για να εισπράξει την απάντηση του αντιπρόεδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινάς.

«Συγνώμη που θα σας απογοητεύσω, αλλά αυτός είναι ο τρόπος ζωής μας, όπως ορίζεται από τη Συνθήκη μας. Ο Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής», έγραψε ο κ. Σχοινάς παραθέτοντας και την διάταξη της συνθήκης της ΕΕ για τις βασικές αξίες που διέπουν τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, χαρακτήρισε «απαράδεκτα» τα σχόλια του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά του Γάλλου ομολόγου του, Εμανουέλ Μακρόν.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας πήρε θέση κατά του Τούρκου προέδρου.

«Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου αναφορικά με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν είναι απαράδεκτες. Ζητάμε από την Τουρκία να σταματήσει αυτή την επικίνδυνη αντιπαράθεση», έγραψε.

«Τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου περιέχουν μια πραγματική προσφορά για την επανέναρξη της σχέσης μας, αλλά απαιτείται η πολιτική βούληση των τουρκικών Αρχών για αυτήν τη θετική ατζέντα. Διαφορετικά, η Τουρκία θα είναι ακόμη πιο απομονωμένη», έγραψε αμέσως μετά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμανουέλ Μακρόν: Ο ηγέτης που ανοίγει πόλεμο με την ισλαμοτρομοκρατία του Ερντογάν