ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηχηρό μήνυμα Δένδια στην Τουρκία: Η περιοχή μας δεν θα επιστρέψει στον 19ο αιώνα

Ηχηρό μήνυμα Δένδια στην Τουρκία: Η περιοχή μας δεν θα επιστρέψει στον 19ο αιώνα
INTIME

Τους ομολόγους του από την Κύπρο και το Ισραήλ, Νίκο Χριστοδουλίδη και Γκάμπι Ασκενάζι (Gabi Ashkenazi) αντίστοιχα, υποδέχτηκε σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τους δύο ομολόγους του σήμερα, αλλά και στις επαφές που είχε χθες, Δευτέρα, ο κ. Δένδιας, όπως είπε, ενημέρωσε για όλες τις πρόσφατες κινήσεις της Τουρκίας, η οποία επιμένει στην προκλητική γραμμή της. «Η περιοχή μας δεν θα επιστρέψει στον 19ο αιώνα. Θα πορευτεί στον 21ο αιώνα» στη βάση όσων έχουμε πετύχει, τόνισε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Ο Νίκος Δένιδας σημείωσε ότι «η Τουρκία προσπαθεί να δυναμιτίσει την κατάσταση» και αναφέρθηκε στις προκλήσεις της γειτονικής χώρας, τονίζοντας ότι «έχουμε καταδικάσει απερίφραστα αυτές τις ενέργειες της Τουρκίας».

Αναφερόμενος στην τριμερή είπε ότι «έχουμε κοινές αξίες και επιδιώξεις. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε κοινές απαντήσεις σε αυτές τις προκλήσεις. Τα αποτελέσματα της συνεργασίας μας είναι μετρήσιμα. Προσβλέπουμε στην περαιτέρω βελτίωση των σχέσεών μας».

«Μέσα σε λίγες μόνο μέρες η Τουρκία, εν νέου με τις ενέργειές της προσπαθεί να δυναμιτίσει οποιαδήποτε προοπτική εποικοδομητικού διαλόγου δεσμεύοντας παράνομα περιοχές εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας για παράνομες σεισμικές έρευνες ή προκαλώντας με την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου αντιπροέδρου στα κατεχόμενα Βαρώσια», συμπλήρωσε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Σαρηγιάννης στο Newsbomb.gr: Μάσκα παντού - Αν φτάσουμε τα 2.000 κρούσματα θα είναι αργά