ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση - Κορονοϊός: Πώς κρίνουν οι πολίτες τα νέα μέτρα και τους χειρισμούς Μητσοτάκη

Δημοσκόπηση - Κορονοϊός: Πώς κρίνουν οι πολίτες τα νέα μέτρα και τους χειρισμούς Μητσοτάκη
Intime News

Απαραίτητα σε μεγάλο ποσοστό θεωρούν οι πολίτες τα νέα μέτρα για την ανακοπή του κορονοϊού που έλαβε η κυβέρνηση σύμφωνα με την δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του Action 24

Πιο συγκεκριμένα απαραίτητα (σε ποσοστό 71,1%) αλλά όχι επαρκή για την αντιμετώπιση της πανδημίας (σε ποσοστό 62,1%) θεωρούν οι πολίτες τα μέτρα που ισχύουν σήμερα στη χώρα για τον κορονοϊο.

Κρίνουν θετικά τους συνολικούς χειρισμούς της κυβέρνησης για την πανδημία (58,3%) και θεωρούν ότι έλαβε έγκαιρα τα μέτρα (52,9%). Αποδίδουν την ευθύνη για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κυρίως στη μη τήρηση των μέτρων από μερίδα πολιτών (60,3%) και εμφανίζονται αρνητικοί (70,7%) στην προοπτική ενός γενικευμένου lockdown.

Η δημοσκόπηση της GPO δίνει προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου και του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία (49,1% – 20,3%). Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 38,6%, έναντι 23,8% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 7%, το ΚΚΕ με 5,3%, η Ελληνική Λύση με 3,1% και το Μέρα 25 με 2,6%.

Παράλληλα, στην έρευνα καταγράφεται οριακά θετικό πρόσημο στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο χώρο της Οικονομίας (49,1-48,4%), όπου όμως οι πολίτες στην πλειοψηφία τους κρίνουν ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν είναι επαρκή (60,6%).

Στο μέτωπο των σχέσεων με την Τουρκία, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (54,7%) θεωρούν πιθανό ένα σοβαρό επεισόδιο, το αμέσως επόμενο διάστημα. Οι κυβερνητικοί χειρισμοί στα ελληνοτουρκικά κρίνονται θετικά από την πλειοψηφία (56,8%), ενώ διχασμένη εμφανίζεται η κοινή γνώμη ανάμεσα στην αναζήτηση διπλωματικής ή λύσης ή χρήσης στρατιωτικών μέσων στην περίπτωση που η Τουρκία προχωρήσει σε έρευνες εντός του ορίου των 6 ναυτικών μιλίων (49% έναντι 47,5%).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μυθική ατάκα Ιμπραΐμοβιτς για κορονοïό: «Είσαι Ζλάταν; Όχι, άρα βάλε μάσκα!»