ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ναι στην ενίσχυση της Aegean αλλά με όρους και προϋποθέσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Ναι στην ενίσχυση της Aegean αλλά με όρους και προϋποθέσεις

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε στο θέμα της οικονομικής ενίσχυσης της AEGEAN

Τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να συνοδεύουν την κρατική χρηματοδότηση της Aegean περιγράφει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Όπως αναφέρει, ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει την ανάγκη συνέχισης του πτητικού έργου της Aegean, όπως και τη σημασία της ενίσχυσης της εταιρείας για τη διατήρηση και των θέσεων εργασίας, σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για την ελληνική οικονομία και ως εκ τούτου χαρακτηρίζει «εύλογη την απόφαση της κυβέρνησης να ενισχύσει με 120 εκατ. ευρώ κρατικής χρηματοδότησης την αεροπορική εταιρεία».

Αρκεί, προσθέτει, να γίνει με σαφείς όρους και προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα:

  1. Η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον. Η κρατική ενίσχυση πρέπει να συνοδεύεται από απόκτηση μετοχών από το Δημόσιο και όχι μόνο δικαιωμάτων (warrants).
  2. Η κρατική χρηματοδότηση πρέπει να συνοδεύεται από σαφή δέσμευση από πλευράς της εταιρείας για διατήρηση των θέσεων και των σχέσεων εργασίας.

Κλείνοντας ωστόσο επισημαίνει: «Θα περιμέναμε από την κυβέρνηση να επιδεικνύει την ίδια ευαισθησία και αντανακλαστικά για χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που εδώ και οχτώ μήνες βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής και που αντί για επιχορηγήσεις και μη επιστρεπτέα ενίσχυση, στη συντριπτική τους πλειοψηφία είτε δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ είτε έχουν λάβει μονάχα κάποια δάνεια με τη μορφή της επιστρεπτέας ενίσχυσης, αυξάνοντας έτσι το ιδιωτικό τους χρέος».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Τι θα πει για κορονοϊό, παράταση lockdown και Χριστούγεννα