ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση: Δείτε τη διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - Τι λένε οι πολίτες, για μέτρα, εμβόλιο και.. ευθύνες

Νέα δημοσκόπηση: Δείτε τη διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - Τι λένε οι πολίτες, για μέτρα, εμβόλιο και.. ευθύνες

Σε διψήφια ποσοστά κινείται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του STAR.

Πιο συγκεκριμένα, ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 37,6%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 21,7%. Από την άλλη πλευρά, το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 5,7%, το ΚΚΕ 4,5%, η Ελληνική Λύση 4,2% ενώ τέλος το ΜέΡΑ 25 2,7%.

Αναφορικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση το 33,2% των πολιτών τα αξιολόγησε τους χειρισμούς ως πολύ και αρκετά αποτελεσματικούς. Λίγο αποτελεσματικά έως καθόλου αποτελεσματικά αξιολογεί το 71% κυρίως των νεότερων ηλικιών.

Στην ερώτηση για το ποιος ευθύνεται για το δεύτερο κύμα του κορονοϊού το 48,4% απαντά πως φταίει ο τουρισμός, το 42,8% η απειθαρχία συγκεκριμένων ομάδων, το 39,6% ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς, το 29,6% ο συνωστισμός στην εστίαση, το 24,6% η καθυστέρηση στη λήψη μέτρων.

«Ο κόσμος δηλώνει κατά 58% ότι έχει κουραστεί» αναφορικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Σχετικά με τα μέτρα οικονομικής στήριξης που λαμβάνονται, το 76% δηλώνει ότι παρηγορείται και ότι χρειάζεται κι άλλη οικονομική στήριξη για να νιώσει οικονομική βοήθεια.

Ακόμη, το 50% των Ελλήνων αξιολογώντας το δεύτερο κύμα της πανδημίας σε σχέση με άλλες χώρες, δηλώνει ότι είμαστε σε μάλλον καλύτερη κατάσταση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ντιέγκο Μαραντόνα: Ποιος ήταν ο... μάγος της στρογγυλής θεάς (videos-photos)