ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι σηματοδοτεί η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη – Πότε «κλειδώνουν» οι αποφάσεις για το lockdown

Τι σηματοδοτεί η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη – Πότε «κλειδώνουν» οι αποφάσεις για το lockdown
Intime News

Aγωνία επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την εξέλιξη της πανδημίας, καθώς ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών διαρκώς αυξάνεται, ενώ σε υψηλά επίπεδα διατηρούνται οι θάνατοι και τα κρούσματα.

Υπό αυτές τις συνθήκες οι αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας δοκιμάζονται, με το υγειονομικό προσωπικό να κάνει λόγο για συνθήκες πολέμου στα νοσοκομείο. Στην κυβέρνηση έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην εξέλιξη της πανδημίας το επόμενο πενθήμερο και ελπίζουν σε βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων, καθώς θα έχουν συμπληρωθεί τρεις εβδομάδες από την εφαρμογή του lockdown.

Στο επίκεντρο του δεύτερου κύματος της πανδημίας εξακολουθεί να βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, με τον αριθμό των κρουσμάτων να παραμένει υψηλός και οι κλίνες των ΜΕΘ στη συμπρωτεύουσα να είναι πλήρεις. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανέβει το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, θα επισκεφτεί τα νοσοκομεία της πόλης και θα συνομιλήσει με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό που δίνουν καθημερινά μεγάλη μάχη και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σε ό,τι αφορά στην επιδημιολογική εικόνα, κυβέρνηση και ειδικοί αξιολογούν δύο στοιχεία: τα καθημερινά κρούσματα σε σύγκριση με την ίδια ημέρα της προηγούμενης εβδομάδας και το ρυθμό αύξησης των διασωληνωμένων. Και αυτό που διαπιστώνεται είναι πως και τα κρούσματα μειώνονται και ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ δεν αυξάνεται με την ίδια ένταση.

Εν τω μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κλειδώσουν οι κυβερνητικές αποφάσεις για το χρόνο και τον τρόπο άρσης των περιορισμών.

Τον τελικό λόγο έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μαζί με τους ειδικούς θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. Οι πληροφορίες περί διαγγέλματος από τον πρωθυπουργό την επόμενη εβδομάδα μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται, ούτε όμως διαψεύδονται. Από την άλλη πλευρά, η παράταση του lockdown, η ισχύς του οποίου είναι μέχρι 30 Νοεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός -«Βόμβα» Σαρηγιάννη στο Newsbomb.gr: Oύτε 7, ούτε 14 Δεκέμβρη -Τότε θα γίνει άρση lockdown