ΕΛΛΑΔΑ

Αποκάλυψη Βασιλακόπουλου στο Newsbomb.gr: Πότε θα πέσουν κάτω από 2.000 τα κρούσματα;

Αποκάλυψη Βασιλακόπουλου στο Newsbomb.gr: Πότε θα πέσουν κάτω από 2.000 τα κρούσματα;

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Σταθερά πάνω από το ψυχολογικό όριο των 2.000 βρίσκονται τα κρούσματα τις τελευταίες εβδομάδες προβληματίζοντας ιδιαιτέρως τους ειδικούς. Σύμφωνα με όσα εξηγεί στο  Newsbomb.gr o Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του lockdown τα μέτρα δεν τηρήθηκαν όπως θα έπρεπε.

Ωστόσο, ο κ. Βασιλακόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία, ότι έστω και με καθυστέρηση το επόμενο διάστημα τα κρούσματα θα αρχίσουν να σημειώνουν σημαντική μείωση.

Μάλιστα όπως αποκάλυψε στο Newsbomb.gr ακόμα και από αυτή την εβδομάδα αναμένεται να δούμε ημερήσιες καταγραφές με λιγότερα από 2.000 κρούσματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο μετά από δύο με τρεις εβδομάδες περίπου σημαντική θα είναι και η μείωση στους διασωληνωμένους και τους νεκρούς όποτε και θα αρχίσει να αποσυμπιέζεται το σύστημα υγείας.

Σε ότι έχει να κάνει με την άρση του lockdown ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε στο Newsbomb.gr ότι από υγειονομικής άποψης όσο αργότερα συμβεί τόσο καλύτερο θα είναι για την εξέλιξη της πανδημίας. Ωστόσο όπως ανέφερε: «θα πρέπει να υπάρξει μια ισορροπία ανάμεσα στα υγειονομικά και τα οικονομικά δεδομένα».

Επιπλέον, υπογράμμισε όταν ξεκινήσει η άρση των μέτρων τότε όλα θα εξαρτηθούν από την ατομική συμπεριφορά των πολιτών και το κατά πόσο θα τηρούν τα μέτρα (χρήση μάσκα, τήρηση αποστάσεων κ.α.). «Αν τα μέτρα χαλαρώσουν τότε σε ένα μήνα θα πάμε σε τρίτο lockdown», σημείωσε o καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.