ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αποτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινοβουλευτική μάχη: Απομονωμένος ο Μητσοτάκης,έχει χάσει τον έλεγχο

Η αποτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινοβουλευτική μάχη: Απομονωμένος ο Μητσοτάκης,έχει χάσει τον έλεγχο
INTIME

Σαν μία ακόμα κοινοβουλευτική επικράτηση του Αλέξη Τσίπρα έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη, είδαν την χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία, εκτιμώντας ότι από τη μία φάνηκε η ανωτερότητα των προτάσεων του κόμματος τους και η στοχευμένη κριτική στην κυβέρνηση, ενώ από την άλλη ένας «απομονωμένος» πρωθυπουργός, που «έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο».

Η αποτίμηση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας από την πλευρά των κομμάτων παρουσιάζει πάντα ενδιαφέρον, έστω και αν βλέπουν σε όλα τα σημεία «νίκη» του δικού τους αρχηγού. Όπως σχολίαζαν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στη Βουλή στενοί συνεργάτες του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ «ο κ.Μητσοτάκης για ακόμη μία φορά εμφανίστηκε απομονωμένος, δεχόμενος τα πυρά από σύσσωμη την αντιπολίτευση για λάθη, παραλείψεις, αδιαφάνεια και ενδοκυβερνητικό μπάχαλο με αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις και αποφάσεις».

Ακολούθως, υποστήριξαν ότι «ήρθε στη Βουλή για να ανακοινώσει πως θα αντιμετωπίσει την πανδημία όχι με ενίσχυση του ΕΣΥ, με μαζικά τεστ, με επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών και στήριξη της οικονομίας, αλλά με αύξηση του πρόστιμου στα 500 ευρώ και πως δεν γνωρίζει τι θα γίνει τελικά με τα εμβόλια, αφού παρά τις δεσμεύσεις του παρατείνονται οι καθυστερήσεις», υποστηρίζοντας πως σε κάθε παρέμβασή του «γεννά ανασφάλεια για τους πολίτες».

Η γενική εκτίμηση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Κουμουνδούρου, είναι πως ο πρωθυπουργός έχει χάσει τον έλεγχο και «δεν ξέρει τι του γίνεται», όπως είπε και ο Αλ.Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην ανακοίνωση της αύξησης του προστίμου στα 500 ευρώ για δύο ώρες, υποστηρίζοντας ότι ο Κ.Μητσοτάκης «το μάζεψε άρον άρον μετά τη σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και των πολιτών στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και για να δικαιολογήσει την επικών διαστάσεων αναδίπλωση, απευθύνθηκε στους πολίτες λες και απευθύνεται σε παιδάκια νηπιαγωγείου».

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για «μακάβριες συγκρίσεις», καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό ότι «θριαμβολογούσε», παραγνωρίζοντας ότι σε 2,5 μήνες έχουμε χάσει πάνω από 4.700 ανθρώπους. Ήταν, επίσης, προβληματισμένοι από το γεγονός πως η κυβέρνηση «συνεχίζει να μην μαθαίνει από τα λάθη που οδήγησαν στα τραγικά αποτελέσματα του δεύτερου κύματος», αναφέροντας πως η «ανευθυνότητα» της κυβέρνησης στοιχίζει σε ανθρώπινες ζωές.

Για το μείζον ζήτημα του εμβολιασμού, οι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είπε κουβέντα για το εν εξελίξει «φιάσκο» με τον εμβολιασμό, συμπληρώνοντας πως από το Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζουν να δεσμεύονται για χρονοδιαγράμματα που διαρκώς αναιρούνται, κατεβάζοντας διαρκώς τον πήχη των προσδοκιών.

Τέλος, υποστήριξαν ότι ο Κ.Μητσοτάκης είπε ελάχιστα για την κατάσταση της οικονομίας, και τα αδιέξοδα εργαζομένων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σημειώνοντας ότι «κάνει τα στραβά μάτια στο μείζον θέμα της ανάγκης ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας», και ότι συνεχίζει να αγνοεί τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για μετατροπή της επιστρεπτέας σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση, της κάλυψης των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων και μετά την άρση του lockdown, της κατάργησης του πτωχευτικού μέσα σε αυτές τις συνθήκες διάλυσης της οικονομίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.