ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας κλείνει τον κύκλο της εσωστρέφειας

Ο Τσίπρας κλείνει τον κύκλο της εσωστρέφειας
INTIME

Να μπει ένα οριστικό τέλος σε όσα αποσπούν το κόμμα από το μεγάλο κάδρο, που δεν είναι άλλο από την αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία, επιθυμεί ο Αλέξης Τσίπρας, επιχειρώντας έτσι να κλείσει τον κύκλο των εσωκομματικών συζητήσεων που άνοιξε το προηγούμενο δεκαήμερο και παραλίγο να στοιχίσει στον ΣΥΡΙΖΑ έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας.

Τα κείμενα που συντάχθηκαν τις τελευταίες ημέρες από τις τάσεις και τις ομάδες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν θύμιζαν σε καμία περίπτωση ανάλογες περιπτώσεις των τελευταίων ετών. Ήταν συγκροτημένα, δεν διαφοροποιούνταν από την κεντρική γραμμή -παρά μόνο σε θέματα εσωκομματικής λειτουργίας- και περισσότερο έμοιαζαν με μια εθιμοτυπική διαδικασία, από αυτές που συνηθίζονται στα κόμματα που έχουν ως πολιτικό σημείο αναφοράς την πάλαι ποτέ Ανανεωτική Αριστερά.

Η διαπίστωση αυτή ανήκει σε πρόσωπα που παρακολουθούν στενά τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια και προέρχονται από όλες τις «φυλές» της Κουμουνδούρου. Για την ακρίβεια, όλοι συμφωνούν ότι τα εσωτερικά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ίσως στο καλύτερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας. Παρά την συγκεκριμένη εκτίμηση, στον κόσμο που βρίσκεται εκτός των οργανωμένων δομών του ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε η εντύπωση πως οι τάσεις έβγαλαν για ακόμα μία φορά «μαχαίρια».

Η διαπίστωση αυτή έφτασε στα ανώτατα κλιμάκια της Κουμουνδούρου με αποτέλεσμα να υπάρξει προβληματισμός για έξωθεν κακή μαρτυρία που σχημάτισαν για ακόμα μία φορά οι πολίτες. Με αυτά τα δεδομένα, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να κατέληξε στο συμπέρασμα πως χρειάζεται να μπει ένα «τέλος» σε αυτή την συζήτηση και ότι το κόμμα θα πρέπει να εστιάσει στην αντιμετώπιση της κυβερνητικής πολιτικής. Αυτό είναι το μήνυμα που αναμένεται να εκπέμψει προς όλες τις πλευρές η ηγεσία την επόμενη εβδομάδα.

Από ότι δείχνουν οι πρώτες αντιδράσεις, αυτή η επιθυμία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει αποδεκτή, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η «Κίνηση Μελών», η μεγαλύτερη δηλαδή τάση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι Νίκος Παππάς, Χρήστος Σπίρτζης, Κώστας Ζαχαριάδης και Γιάννης Μπαλάφας, δεν θα καταθέσουν δικό τους κείμενο.

Ο λόγος είναι πως δεν θέλουν να δώσουν νέα τροφή για κακόβουλα δημόσια σχόλια, συνεχίζοντας όμως την πανελλαδική τους δράση ενόψει των νομαρχιακών συνδιασκέψεων σε αυστηρά εσωκομματικό πλαίσιο.

Με ίδιους χαμηλούς τόνους αναμένεται να συνεχίσουν την δραστηριότητα τους και οι υπόλοιπες ομάδες της Κουμουνδούρου, καθώς όλοι δείχνουν να αντιλαμβάνονται ότι στην παρούσα φάση και με τις εκλογές να βρίσκονται προ των πυλών, όπως εκτιμούν, αυτό που προέχει είναι η αντιμετώπιση της κυβερνητικής πολιτικής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.