ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ταραντίλης στο Newsbomb.gr για άνοιγμα Γυμνασίων, Λυκείων: Τις επόμενες εβδομάδες οι αποφάσεις

Ταραντίλης στο Newsbomb.gr για άνοιγμα Γυμνασίων, Λυκείων: Τις επόμενες εβδομάδες οι αποφάσεις
INTIME

Στόχος για την επόμενη φάση του ανοίγματος των σχολείων για Γυμνάσια και Λύκεια είναι να γίνει με ασφάλεια απάντησε ο Χρήστος Ταραντίλης στο Newsbomb.gr

Τις επόμενες εβδομάδες θα εξεταστεί το θέμα του ανοίγματος των γυμνασίων και των λυκείων επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Newsbomb.gr.

Όπως είπε η λογική της κυβέρνησης είναι να συλλέγει τα δεδομένα, να τα δίνει στην Επιτροπή, η οποία στη συνέχεια εισηγείται και στο τέλος λαμβάνονται οι αποφάσεις.

«Μέχρι στιγμής έχουμε ανοίξει παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά και προχωρήσαμε σε γενναίο άνοιγμα του λιανεμπορίου, οπότε πρέπει να περάσει ένα χρονικό διάστημα, να συλλέξουμε στοιχεία και να δούμε πως κινούνται τα επιδημιολογικά δεδομένα σε σχέση με το συνδυαστικό άνοιγμα δημοτικών και λιανεμπορίου», προσέθεσε.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο επειδή η κυβέρνηση θέλει να ανοίγει με ασφάλεια και λαμβάνοντας αποφάσεις σε εβδομαδιαία βάση μετά τις εισηγήσεις των ειδικών, θα χρειαστεί να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα για να αξιολογηθούν τα δεδομένα που θα προκύψουν με βάση τις νέες συνθήκες, να προχωρήσει η Επιτροπή στις εισηγήσεις και έπειτα να ληφθούν οι αποφάσεις για τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών επεσήμανε πως «συνεχίζεται η μείωση των ενεργών κρουσμάτων και η πίεση στο Σύστημα Υγείας. Ο αριθμός των νοσηλευόμενων έχει σημαντικά μειωθεί σε όλη την επικράτεια και υπολογίζεται στους 1.700, ενώ ο μέσος αριθμός νέων εισαγωγών ανά ημέρα ήταν την περασμένη εβδομάδα 130, δηλαδή χαμηλότερος από το μισό του αριθμού που είχαμε πριν από ένα μήνα».

Και προσέθεσε: «Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι η πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων, των βρεφονηπιακών σταθμών και των σχολείων ειδικής αγωγής πήγε εξαιρετικά καλά, καθώς δεν χρειάστηκε να κλείσουν παρά μόνο 3 στα 10.000 τμήματα σε όλη την επικράτεια.

Αισιόδοξα ήταν και τα αποτελέσματα από τον εθελοντικό έλεγχο των εκπαιδευτικών μας, καθώς την πρώτη εβδομάδα εντοπίστηκαν μόλις 7 κρούσματα στα περίπου 5.000 τεστ που έγιναν, δηλαδή ένα ποσοστό θετικότητας, μόλις 0,14%».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετακινήσεις εκτός νομού: Τεστ το άνοιγμα της αγοράς - Τι εξετάζεται