ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκλειστικό Newsbomb.gr - Εστίαση: Τηλεδιάσκεψη Γεωργιάδη με την Ομοσπονδία Εστιατόρων

Αποκλειστικό Newsbomb.gr - Εστίαση: Τηλεδιάσκεψη Γεωργιάδη με την Ομοσπονδία Εστιατόρων

Lockdown: Τηλεδιάσκεψη με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων είχε σήμερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr o Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι φορείς του κλάδου της Εστίασης που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία του κορονοϊού, συζήτησαν με τον υπουργό τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την οικονομική ενίσχυση του κλάδου.

Ωστόσο, στη τηλεδιάσκεψη δεν συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα εστιατορίων, καφετεριών και μπαρ.

Στη συζήτηση συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ ο Γιώργος Καββαθάς.

Δαβερώνης στο Newsbomb.gr - «Πάμε να χάσουμε και το 2021»

Κραυγή αγωνίας από τον Πρόεδρο της Ένωσης Εξοχικών Εστιατορίων και Συναφών Αττικής κ. Γιάννης Δαβερώνης στο Newsbomb.gr.

«Το 2020 χάθηκε, πάμε να χάσουμε και το 2021», δήλωσε ο κ. Δαβερώνης εξηγώντας ότι τα εστιατόρια που ξεκίνησαν στα τέλη του 2020 να μπουν στη λογική του take away και του delivery δεν τα κατάφεραν, καθώς για κάτι τέτοιο απαιτείται ένα δίκτυο, το οποίο διαθέτουν κυρίως οι πιτσαρίες, τα σουβλατζίδικα κτλ.

«Όταν ανοίξει ο κλάδος θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα βουνό πληρωμών από τις αναστολές», τόνισε ο κ. Δαβερώνης και ζήτησε η επιστρεπτέα προκαταβολή να γίνει μη επιστρεπτέα καθώς και ειδικά προγράμματα ΕΣΠΑ για τον κλάδο που αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Στη δίνη του κορονοϊού η Αττική με 256 μολύνσεις - Οι «κόκκινες» περιοχές