ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Ο Κοτζιάς λέει στο βιβλίο του ότι κάνατε πίσω στα 12 ναυτικά μίλια. Αληθεύει;

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Ο Κοτζιάς λέει στο βιβλίο του ότι κάνατε πίσω στα 12 ναυτικά μίλια. Αληθεύει;
ΙΝΤΙΜΕ

Απάντηση στην κριτική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι σήμερα «είναι μια μέρα γιορτής για την ελληνική Βουλή γιατί για πρώτη φορά από το 1947 η Ελλάδα μεγαλώνει».

«Περίμενα τουλάχιστον στην σημερινή συνεδρίαση να περιορίσουμε τους τόνους της κριτικής για να μην μειώσουμε την σημασία αυτής της απόφασης. Αν αυτή η απόφαση ήταν τελικά τόσο αυτονόητη, γεννάται το ερωτηματικό: «Γιατί δεν είχε γίνει τόσα χρόνια;

«Κύριε Τσίπρα αναφερθήκατε στο τι έγινε το 2018. Ο κύριος Κοτζιάς προτού αποχωρήσει είχε προετοιμάσει το έδαφος. Το ερώτημα που γεννάται, είναι τι έγινε μετά την αποχώρηση του κυρίου Κοτζιά. Ο ίδιος το βιβλίο του γράφει: Μετά την παραίτησή μου στα μέσα του Οκτώβρη 2018, ο Τσίπρας έκανε πίσω, πιθανόν τον φόβισαν οι συνεργάτες του υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια κίνηση δεν θα αρέσει στους Τούρκους. Είναι αληθές αυτό; Γιατί τα γεγονότα μάλλον επιβεβαιώνουν αυτό που λέει ο κύριος Κοτζιάς. Είχατε στην διάθεσή σας χρόνο να υλοποιήσετε την απόφαση», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Λίγο νωρίτερα, απευθυνόμενος στον αρχηγό της Ελληνικής Λύσης, Κυριακο Βελόπουλο, ξεκαθάρισε τι συμβαίνει με το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

«Κύριε Βελοπούλε απ’ ό,τι κατάλαβα η επιθυμία σας να συναντήσετε την πεθερά σας ενδεχομένως να είναι τόσο έντονη που να καταφέρετε να ξεπεράσετε και τις αναστολές σας για το εμβόλιο. Το λέω γιατί το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν πρέπει ταυτίζεται με διαβατήριο. Σήμερα που μιλάμε, το κάθε κράτος θέτει διαφορετικούς όρους και προϋποθέσεις για μετακίνηση. Ένα είναι βέβαιο. Ότι από τη στιγμή που θα έχουμε ένα σημαντικό αριθμό ευρωπαίων συμπολιτών μας που θα έχουν εμβολιαστεί, η ύπαρξη ενός τέτοιου πιστοποιητικού θα διευκολύνει τις μετακινήσεις. Μπορεί να ισχύουν άλλου είδους περιορισμοί για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και αυτή την πραγματικότητα θέλουμε να την αντιμετωπίσουμε», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γυμνάσια - Λύκεια: Προτεραιότητά το άνοιγμά τους λένε στην κυβέρνηση - Τι ισχύει με τις μετακινήσεις