ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Κοινό σημείο μεταξύ Καπιτωλίου στις ΗΠΑ και Βουλής στη συμφωνία των Πρεσπών οι ακροδεξιοί

Τσίπρας: Κοινό σημείο μεταξύ Καπιτωλίου στις ΗΠΑ και Βουλής στη συμφωνία των Πρεσπών οι ακροδεξιοί
ΙΝΤΙΜΕ

Απάντηση στον πρωθυπουργό έδωσε ο Αλέξης Τσιπρας σχετικά με τον διαχωρισμό της θέσης του από τα στελέχη του κόμματος του για το ζήτημα της επέκτασης των 12 ναυτικών μιλίων στο Ιόνιο, όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Μου έκανε τρομακτική εντύπωση το γεγονός ότι σε σχόλιό μου για τις δηλώσεις σχεδόν όλων των κορυφαίων στελεχών της νέας Δημοκρατίας σε σχέση με την πρόθεσή μας να προχωρήσουμε στην επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο, διαχωρίζετε την θέση σας από αυτή των στελεχών του κόμματος σας. Πολύ φοβάμαι όταν αυτό το λέει πρωθυπουργός από το βήμα το πρωθυπουργικό, θα το κάνει και στο μέλλον!».

Εξηγώντας το γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησε το ζήτημα κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης του, ο κ. Τσιπρας υποστήριξε: «Είχα δώσει εντολή στον κ. Κατρούγκαλο να ετοιμάσει το νόμο και να ενημερώσει τα κόμματα για το νόμο αυτό. Η απάντηση του κ. Κουμουτσάκου σε αυτό ήταν: «Μη τολμήσετε και φέρετε αυτό το πράγμα και δεσμεύσετε τη χώρα». Αντί να παράσχετε συναίνεση βγαίνατε δεξιά και αριστερά και λέγατε μη τολμήσετε να το φέρετε και δεσμεύσετε την χώρα» είπε ο κ. Τσίπρας.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του απάντησε στον πρωθυπουργό για την σύγκριση που έκανε μεταξύ της υπόθεσης στο Καπιτώλιο και αυτή της προσπαθειας εισόδου στη Βουλή για την συμφωνία των Πρεσπών. «Κλείνουμε ένα θέμα που κατά τη γνώμη μου έχει ένα ενδιαφέρον κύριε Μητσοτάκη, είπατε ότι κακώς συνέκρινα τα επεισόδια στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στο Καπιτώλιο, με όσα συνέβησαν, με το οργανωμένο σχέδιο εισόδου μέσα στην Ολομέλεια για να κρεμάσουν τους προδότες σε κρεμάλες. Το κοινό σημείο του Καπιτώλιου με αυτό της εισόδου στην Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών είναι ότι ακροδεξιοί ήταν και εκεί ακροδεξιοί ήταν κι εδώ!».

Μητσοτάκης: Γιατί δεν μιλήσατε μαζί μου για τα 12 ναυτικά μίλια;

«Το ερώτημα είναι πολύ συγκεκριμένο. Στείλατε ποτέ Προεδρικό Διάταγμα στο ΣτΕ για το θέμα αυτό; Εσείς είπατε κάτι άλλο, είπε ότι δεν είχαμε χρόνο, ήταν προεκλογική περίοδος, διαφωνούσε η αντιπολίτευση. Για μια τέτοια σημαντική εθνική πρωτοβουλία έπρεπε να υπάρχει συναίνεση της αντιπολίτευσης, αυτό δεν είπατε; Έχω δύο ερωτήματα το πρώτο είναι αφού θεωρούσατε ότι είναι τόσο σημαντικό γιατί δεν επικοινωνούσατε απευθείας μαζί μου για να ζητήσετε την στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν τον κάνατε ποτέ. Το πιο ενδιαφέρον είναι γιατί αυτή την συναίνεση δεν την επιδίωξατε για τη συμφωνία των Πρεσπών;» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ραγδαίες εξελίξεις: Κι άλλη σεξουαλική κακοποίηση κατήγγειλε η Μπεκατώρου