ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής - Στο τραπέζι η πρόταση Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού

Σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής - Στο τραπέζι η πρόταση Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού

Στις 19:30 άρχισε η Σύνοδος Κορυφής με τον εμβολιασμό να αποτελεί το μοναδικό θέμα συζήτησης μεταξύ των «27» της Ευρώπης.

Σε ανάρτησή της η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έθεσε τους βασικούς άξονες της συζήτησης των «27» σήμερα, οι οποίοι περιστρέφονται γύρω από την αναχαίτιση της πανδημίας.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά: «Βρισκόμαστε εν όψει σημαντικών συζητήσεων με τους Ευρωπαίους ηγέτες για τα επόμενα βήματα αναχαίτισης της πανδημίας. Συγκεκριμένα:

Επιτάχυνση της διαδικασίας εμβολιασμών

Πιστοποιητικό εμβολιασμού

Αντιμετώπιση των διαφόρων μεταλλάξεων του κορονοϊού

Υποστήριξη γειτονικών χωρών με εμβόλια

Στο τραπέζι των «27« βρίσκεται και το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο πρότεινε ο Έλληνας πρωθυπουργός και για το οποίο υπάρχει θετική ανταπόκριση τόσο από ομολόγους του όσο και από φορείς της αγοράς, όπως η IATA.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο σημερινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα τονίσει ότι σε ότι αφορά τα εμβόλια ότι πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την συζήτηση των αιτήσεων για την έγκριση εμβολίων τα οποία βρίσκονται στο τελικό στάδιο της αδειοδότησης, όπως το εμβόλιο της AstraZeneca.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τονίσει την ανάγκη προς τις εταιρείες να είναι απολύτως συνεπείς στα χρονοδιαγράμματα για τα οποία έχουν δεσμευτεί απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τις παραδόσεις εμβολίων το πρώτο τρίμηνο του 2021 ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγο έγινε γνωστό ότι η Pfizer ανακοίνωσε νέες καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων προς την Ευρώπη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση Μετρό: Ολόκληρη η κατάθεση του σταθμάρχη - «Φοβήθηκα τι θα βγάλει από το τσαντάκι»