ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη Γεννηματά: Η κυβέρνηση δεν έχει «λευκή επιταγή» να διαχειριστεί το Ταμείο Ανάκαμψης

Φώφη Γεννηματά: Η κυβέρνηση δεν έχει «λευκή επιταγή» να διαχειριστεί το Ταμείο Ανάκαμψης
INTIME

Την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας ανέδειξε στη Βουλή με επερώτηση της η πρόεδρος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά.

«Να έρθει στη Βουλή και να συζητηθεί το θέμα του ελληνικού προγράμματος για το Ταμείο Ανάκαμψης. Τα κονδύλια είναι η μεγαλύτερη και ίσως η τελευταία ευκαιρία της χώρας. Ξεπερνά τη θητεία της Νέας Δημοκρατίας. Δεν έχετε λευκή επιταγή να το διαχειριστείτε. Αφορά στο μέλλον της χώρας και όχι της κυβέρνησης . Δεν θα σας αφήσουμε να το διαχειριστείτε εν κρυπτώ. Συστήνουμε ισχυρό μέτωπο» ανέφερε η κυρία Γεννηματά.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε για τους μικρομεσαίους και έδωσε τους πόρους σε μεγάλους και ισχυρούς, ενώ σχολιάζοντας το άνοιγμα της οικονομίας είπε ότι η κυβέρνηση δεν υιοθετεί την πρότασή της για άνοιγμα με προσοχή με συνέπεια να καταστρέφονται περιοχές με χαμηλό δικό φορτίο.

«Γιατί να είναι κλειστή η Ρόδος που δεν έχει πρόβλημα; Γιατί πρέπει να καταδικάζονται και αυτές οι περιοχές; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι με τις επιλογές σας το κόστος της πανδημίας μεγαλώνει;» ερωτά η κυρία Γεννηματά,

Στη συνέχεια κατέθεσε σειρά προτάσεων για το θέμα, οι κυριότερες εκ των οποίων ήταν το νέο πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής στο ύψος του 2020, η ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις, το κούρεμα οφειλών σε συνεπείς δανειολήπτες αλλά και η σύσταση bad bank για την αντιμετώπιση του ζητήματος των κόκκινων δανείων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τις μεταλλάξεις του ιού