ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: «Θεωρίες συνωμοσίας της αντιπολίτευσης» ότι θα εμποδίζονται οι δημοσιογράφοι

Χρυσοχοΐδης: «Θεωρίες συνωμοσίας της αντιπολίτευσης» ότι θα εμποδίζονται οι δημοσιογράφοι

Νέες απαντήσεις από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την επίμαχη διάταξη στο σχέδιο της αστυνομίας για τις συγκεντρώσεις.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε «θεωρίες συνομωσίας της αντιπολίτευσης που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» τις αναφορές ότι θα εμποδίζονται οι δημοσιογράφοι και οι φωτορεπόρτερ να καλύπτουν διαδηλώσεις.

Ο κ. Χρυσοχοίδης εξήγησε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ότι το μέτρο του αξιωματικού συνδέσμου που καθιερώνεται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Συναθροίσεων θα άφορα τις περιπτώσεις που οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι θα ζητούν αστυνομική προστασία όταν εξελίσσονται σοβαρά γεγονότα.

Με βάση το νέο επιχειρησιακό σχέδιο η αστυνομία θα λειτουργεί με κάμερες, κάτι που θα ανακοινώνεται από την αρχή στους διαδηλωτές. Επίσης η αστυνομία θα έχει μια κλιμάκωση στην χρήση των μεσών τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Σε πρώτη φάση, εξήγησε ο υπουργός, θα υπάρχουν εμπόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, μετά κλιμακούμενη χρήση μέτρων όπως το νερό, υπάρχει διαμεσολάβηση, και υπάρχει η νέα ομάδα ΟΔΟΣ, μια ομάδα νέων αστυνομικών, το 80% των οποίων είναι γυναίκες οι οποίοι είναι άοπλοι και συνεννοείται με τους διαδηλωτές ώστε να μην καταλαμβάνουν το οδόστρωμα και να βαδίζουν στα πεζοδρόμια.

Στο τέλος έρχεται η λογοδοσία της ΕΛ.ΑΣ. για όσα έγιναν μετά τα γεγονότα, αλλά και αν διεπράχθησαν ποινικά αδικήματα και καταστροφές σύμφωνα με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τις μεταλλάξεις του ιού