ΠΟΛΙΤΙΚΗ

"Ανοιχτή" η διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων

"Ανοιχτή" η διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων
Ο υπουργός κ. Χ. Κασταντίδης τόνισε από το βήμα της Βουλής ότι η το Υπουργείο Δικαιοσύνης...

Ο υπουργός κ. Χ. Κασταντίδης τόνισε από το βήμα της Βουλής ότι η το Υπουργείο Δικαιοσύνης, σε συνεργασία και με το Υπουργείο Εξωτερικών, εξετάζει πολύ σοβαρά και με μεγάλη προσοχή, τη νομική βάση και τη δυνατότητα παρέμβασης που έχει η χώρα για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

Όπως ανέφερε οι «αρμόδιες υπηρεσίες εξετάζουν τη νομική βάση για την άσκηση του δικαιώματος που έχει η Ελλάδα να προσφύγει μέχρι τις 14 Ιανουαρίου οπότε και λήγει η προθεσμία, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, για την υπόθεση του Διστόμου». Παράλληλα ο κ. Καστανίδης εμφανίστηκε έντονα επικριτικός κατά όσων Γερμανών επιτίθενται στη χώρα μας, με αφορμή την οικονομική της κατάσταση.

«Και εγώ ακούω διάφορες κατηγορίες από Γερμανούς αξιωματούχους και γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Όσοι, όμως, επικαλούνται τη δημοσιονομική πειθαρχία, είτε την ηθική ή τις αρετές που πρέπει να επικρατούν στην Ευρώπη, θα πρέπει να είναι πρώτοι αυτοί που θα δείξουν ότι τις σέβονται. Ιδιαίτερα, πρέπει να το κάνουν αυτοί που για την εξαγωγική τους επέκταση έδειξαν ότι δεν σέβονται ούτε αρετές ούτε καθαρτήρια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καστανίδης.

Ροή Ειδήσεων