ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράταση του lockdown στην Αττική μέχρι τις 8 Μαρτίου - Κλειστά σχολεία, λιανεμπόριο

Παράταση του lockdown στην Αττική μέχρι τις 8 Μαρτίου - Κλειστά σχολεία, λιανεμπόριο
AP IMAGES

Σε παράταση του lockdown στην Αττική μια ακόμη εβδομάδα προσανατολίζεται η κυβέρνηση μετά την εκτόξευση των κρουσμάτων και την αυξανόμενη πίεση στα νοσοκομεία της Αττικής.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους ειδικούς και τους στενούς του συνεργάτες, αξιολογώντας καθημερινά τα επιδημιολογικά δεδομένα και επανεξετάζοντας τη στρατηγική για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Κι ενώ βασικός στόχος ήταν το άνοιγμα της αγοράς και των σχολείων, τις τελευταίες ώρες έχει αλλάξει ο αρχικός σχεδιασμός μετά την έκρηξη που καταγράφηκε σήμερα στις μολύνσεις αλλά και την οριακή κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής.

Σημειώνεται πως σήμερα ανακοινώθηκαν ανακοινώθηκαν 2.147 νέα κρούσματα. Παράλληλα 22 άτομα έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο ενώ 357 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, από το σύνολο των 2.147 κρουσμάτων, 1.047 εντοπίζονται στην Αττική με το κέντρο της Αθήνας και τον Πειραιά κυριολεκτικά να «βράζουν». Το κέντρο της πρωτεύουσας καταγράφει 285 νέες μολύνσεις, ενώ ο Πειραιάς 259.

Την ίδια στιγμή η πληρότητα των ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής φτάνει το 90%, γεγονός που εντείνει τον προβληματισμό για τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα η κυβέρνηση φέρεται να έχει αποφασίσει την παράταση του lockdown στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας μέχρι τις 8 Μαρτίου. Λιανεμπόριο και σχολεία θα παραμείνουν κλειστά ακόμη μια εβδομάδα, ενώ η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα παραμείνει από τις 9 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 6 το απόγευμα το Σάββατο και την Κυριακή.

Οι αποφάσεις αναμένεται να κλειδώσουν τις επόμενες ημέρες και εκτός απροόπτου θα ανακοινωθούν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά την Παρασκευή κατά την τακτική ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θωμαΐδης στο Newsbomb.gr: Απαραίτητη η παράταση του lockdown στην Αττική