ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Όχι» στην άρση του lockdown από την 1η Μαρτίου - Δύσκολοι μήνες Μάρτιος και Απρίλιος

Μητσοτάκης: «Όχι» στην άρση του lockdown από την 1η Μαρτίου -  Δύσκολοι μήνες Μάρτιος και Απρίλιος

Παράταση του lockdown στην Αττική προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο.

«Είδαμε χθες μία απότομη αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, η οποία εκ των πραγμάτων απομακρύνει την πρόθεσή μας, πάντα ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών, να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου» ανέφερε και συμπλήρωσε .

Παράλληλα ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως το βασικό μήνυμα που πρέπει να εκπέμψει η κυβέρνηση είναι της προσήλωσης στα μέτρα τα οποία αποδεδειγμένα δουλεύουν.

«Γνωρίζω ότι όλοι οι συμπολίτες μας είναι κουρασμένοι, έχουμε όμως αυτή τη στιγμή πραγματικά στα χέρια μας ένα όπλο το οποίο δεν είχαμε πριν από κάποιους μήνες και αυτό είναι το όπλο του εμβολιασμού. Kαι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πλησιάζουμε προς το τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας», υπογράμμισε.

Για τους εμβολιασμούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για πολύ θετικό νέο, το οποίο είναι η γρήγορη πρόοδος στη διαδικασία των εμβολιασμών και εκτίμησε ότι σύντομα θα ξεπεραστεί και το φράγμα του 1 εκατομμυρίου στην Επιχείρηση «Ελευθερία», η οποία, όπως είπε «κατά γενική ομολογία είναι άρτια οργανωμένη και τυγχάνει πολύ μεγάλης αποδοχής από τους πολίτες».

Ωστόσο ο πρωθυπουργός χτύπησε καμπανάκι για τα αισθήματα γενικότερου εφησυχασμού που παρατηρούνται και κάλεσε τα μέλη της κυβέρνησης να το αντιμετωπίσουν, διότι ακόμα δεν έχει χτιστεί ακόμα τείχος ανοσίας και οι μήνες του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου είναι πολύ δύσκολοι μήνες -πάντα, παραδοσιακά- για όλες τις αναπνευστικές λοιμώξεις.

«Κατά συνέπεια, σε καμία περίπτωση η επιτυχία του εμβολιασμού δεν πρέπει να γίνει άλλοθι εφησυχασμού. Και θα παρακαλέσω και τον Υπουργό Υγείας, αλλά και όλους σας μέσα από το δημόσιο λόγο τον οποίο αρθρώνετε, ο καθένας στο αντικείμενό του επειδή όλοι με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο επηρεάζεστε από τις εξελίξεις, αυτό να είναι κάτι το οποίο να το τονίζετε συστηματικά», τόνισε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Έκρηξη» - Ξεπέρασαν ήδη τις 1.500 οι νέες μολύνσεις