ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψήφος αποδήμων: Έρχονται μεγάλες αλλαγές - Ποιοι περιορισμοί καταργούνται

Ψήφος αποδήμων: Έρχονται μεγάλες αλλαγές - Ποιοι περιορισμοί καταργούνται

Μεγάλες αλλαγές για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού έρχονται σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης

Ο υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε μιλώντας στο MEGA ότι αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή σχέδιο νόμου το οποίο θα προβλέπει την κατάργηση των περιορισμών που έχουν τεθεί για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος του απόδημου Ελληνισμού από τον τόπο κατοικίας του.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον υπάρχοντα νόμο, για να ασκηθεί αυτό το δικαίωμα θα πρέπει ο εκλογέας να έχει αποδεδειγμένη παρουσία στην Ελλάδα δύο έτη την τελευταία 35ετία, καθώς και να υποβάλει φορολογική δήλωση στις ελληνικές Αρχές.

Όπως ανέφερε ο κ. Βορίδης, η πρωτοβουλία αυτή ελήφθη έπειτα από σχετικές δηλώσεις της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή της στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας», η αρμόδια για θέματα Απόδημου Ελληνισμού του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι οι περιορισμοί αυτοί είναι «άδικοι» και «υποτιμητικοί» και πρόσθεσε ότι αν το κόμμα της επανέλθει στην διακυβέρνηση της χώρας θα τους καταργήσει.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν υπάρχει περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ να συναινέσει στην άρση των περιορισμών που έχουν τεθεί στην ψήφο των αποδήμων, η κ. Τζάκρη τόνισε: «Τι εννοείτε; Εμείς είμαστε αυτοί που ζητήσαμε να ψηφίσουν όλοι οι Ελληνες της Διασποράς. Οχι μόνο θα δώσουμε τη μάχη για την άρση των περιορισμών, αλλά και θα τους καταργήσουμε αμέσως μόλις επιστρέψουμε στη διακυβέρνηση της χώρας. Είναι άδικοι. Υποτιμητικοί. Δεν έχω λόγια να τους χαρακτηρίσω. Πρέπει οι Ελληνες της Διασποράς να συνειδητοποιήσουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αντιπροσωπεύει τις αρχές της Κεντροδεξιάς, αλλά το στενό συμφέρον μιας κλειστής οικονομικής «ελίτ» που διαλύει, από απληστία, την ελληνική κοινωνία».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Λύκεια - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Επιστρέφουν οι μαθητές στις τάξεις - Ο οδηγός για τα self test