ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Lockdown- Πάσχα στο χωριό: Προβληματισμός για ΜΕΘ και κορονοπάρτι- Προς Μεγάλη Εβδομάδα οι αποφάσεις

Διόδια έλεγχος
ΙΝΤΙΜΕ

Επιφυλακτικοί αλλά και διχασμένοι εμφανίζονται οι ειδικοί σχετικά με το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων εν όψει του Πάσχα.

Η διατήρηση του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού σε υψηλά επίπεδα και η συνεχιζόμενη πίεση στο σύστημα υγείας, καθώς αυξάνονται οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ προκαλούν προβληματισμό και ταυτόχρονο ενδοιασμούς για περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Κάποιοι επιστήμονες διαφωνούν στο να επιτραπεί η απελευθέρωση των μετακινήσεων για το Πάσχα, ενώ ορισμένοι θεωρούν πως η μετακίνηση μακριά από τα αστικά κέντρα θα μειώσει το ιικό φορτίο στις συγκεκριμένες περιοχές.

Παράλληλα οι λοιμωξιολόγοι εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τα τα κορονοπάρτι που γίνονται σχεδόν κάθε βράδυ σε πεζόδρομους της Αθήνας αλλά και σε πλατείες όπως αυτή στην Κυψέλη, όπου το προηγούμενο διήμερο συγκεντρώθηκαν τουλάχιστον 1.000 άτομα και διασκέδαζαν. Πανομοιότυπες εικόνες με συνωστισμό υπήρχαν και σε άλλες γειτονιές της Αττικής όπως το Περιστέρι, το Ψυρρή κ.λπ, αλλά η ΕΛ.ΑΣ. απέκλεισε για ένα ακόμη βράδυ την πλατεία Βαρνάβα.

Υπό αυτές τις συνθήκες φαίνεται να απομακρύνεται το σενάριο για μετακινήσεις από νομό σε νομό κατά το Πάσχα.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του το Σάββατο στην Κορινθία, συνομιλώντας με παιδιά, ανέφερε ότι στόχος είναι, να ανοίξουμε «για τα καλά» μετά το Πάσχα. Και αυτό διότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είμαι το άνοιγμα σχολείων και εστίασης αλλά και το ασφαλιστικό ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου.

Για το Πάσχα στο χωριό οι ειδικοί αναμένεται να συνεδριάσουν την ερχόμενη Παρασκευή και να εισηγηθούν στην κυβέρνηση, η οποία με τη σειρά της θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Πάντως δεν αποκλείεται οι λοιμωξιολόγοι να αναμένουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και της επόμενης εβδομάδας, όποτε το ζήτημα με τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις ίσως να ξεκαθαρίσει στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας.

Εκτός από το Πάσχα στο χωριό, οι ειδικοί θα αποφανθούν για το πώς θα εορταστεί η Ανάσταση στους ιερούς ναούς, με το βασικό σενάριο να θέλει η αφή του Αγίου Φωτός να γίνεται έξω από τις εκκλησίες με μάσκες και αποστάσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίσημη πρώτη για τα self tests: Με αρνητικό αποτέλεσμα η προσέλευση των εργαζομένων - Ποιους αφορά