ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος στο Newsbomb.gr: Εθνικά υπεύθυνη η απόφαση Μητσοτάκη για εκλογές στο τέλος της 4ετίας

Θεοδωρικάκος στο Newsbomb.gr: Εθνικά υπεύθυνη η απόφαση Μητσοτάκη για εκλογές στο τέλος της 4ετίας

Η κυβέρνηση τον περασμένο Μάρτιο που ξέσπασε η πανδημία προέταξε την ανθρώπινη ζωή επισημαίνει σε συνέντευξή του στο Newsbomb.gr o Τάκης Θεοδωρικάκος, πρώην υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, επισημαίνοντας παράλληλα πως η κατάσταση με  απαιτεί λίγη ακόμη υπομονή για να κερδηθεί το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι οικονομικές συνέπειες από την πανδημία είναι σημαντικές, αλλά η κυβέρνηση έχει στηρίξει τις επιχειρήσεις και την απασχόληση. Το μείζον και η προτεραιότητα είναι στις 14 Μαΐου ο τουρισμός, ο οποίος αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας.

«Να κρατήσουμε την σαφή κατηγορηματική τοποθέτηση που έχει κάνει προσφάτως ο πρωθυπουργός της χώρας πως δεν μπορεί να μιλάει κανένας και να κάνει προβλέψεις για ημερομηνίες και ανοίγματα παρά μόνο οι επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις οι οποίες γίνονται κατόπιν των εισηγήσεων των ειδικών», τονίζει ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο ίδιος χαρακτήρισε θετικά την πορεία της κυβέρνησης, επισημαίνοντας πως σε σύγκριση με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, η εικόνα είναι πολύ θετικότερη, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει επιτύχει ακόμα να διαμορφώσει ένα αξιόπιστο βηματισμό και εναλλακτικές λύσεις που να δίνουν μια διαφορετική προοπτική στην ελληνική κοινωνία.

Απαντώντας στην ερώτηση αν βλέπει πρόωρες εκλογές, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε: «Κρατώ την πολύ υπεύθυνη τοποθέτηση που έχει κάνει δημοσίως ο πρωθυπουργός πριν λίγες εβδομάδες πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και τότε το ελληνικός λαός θα έχει τη δυνατότητα να συγκρίνει την τετραετία του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες με εκείνη του Αλέξη Τσίπρα που είχε προηγηθεί και ποιος εγγυάται ένα καλύτερο μέλλον για την ελληνική κοινωνία».

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά και στο μπρα ντε φερ μεταξύ του Νίκου Δένδια και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια της κοινής τους συνέντευξης στην Άγκυρα υπογράμμισε πως ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών ήταν εξαιρετικά προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει και το ενδεχόμενο πρόκλησης από την πλευρά του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, που τελικά εκδηλώθηκε. Και συνεχίζει: «Η υπεράσπιση των ελληνικών δικαίων και θέσεων έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε πλήρη συνέχεια με τη συνολική στρατηγική που έχει χαράξει αυτή η κυβέρνηση από την αρχή της θητείας της, στις 7 Ιουλίου του 2019. Ωστόσο η δημόσια αντιπαράθεση θέσεων και επιχειρημάτων μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών φανερώνει και το μεγάλο εύρος, την έκταση και την ένταση των διαφορών που έχουν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψιν».

Για τη σχέση του με τον πρωθυπουργό, ο κ. Θεοδωρικάκος σημειώνει πως είναι διαχρονική και ισχυρή και έχει οικοδομηθεί την πολύ δύσκολη περίοδο που ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας αγωνίστηκε για να εκλεγεί πρόεδρος της παράταξης και στη συνέχεια στην πολύ δύσκολη μάχη που δώσαμε όταν ως αξιωματική αντιπολίτευση, αντιπολιτευθήκαμε τις δημαγωγικές και λαϊκιστικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ που βρισκόταν τότε στην κυβέρνηση.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί αναλυτικά τι είπε μιλώντας στο Newsbomb.gr o Τάκης Θεοδωρικάκος, πρώην υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Ο οδικός χάρτης για την άρση των μέτρων - Πάσχα εντός των πυλών, ορόσημο η 14η Μαΐου