ΠΟΛΙΤΙΚΗ

K. Σκανδαλίδης: «Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να φτάσει από 13% – 27%»

K. Σκανδαλίδης: «Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να φτάσει από 13% – 27%»

Ο Κώστας Σκανδαλίδης, στην παρέμβαση του, στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε στη πολιτική ρευστότητα, η οποία είναι τόσο απροσδιόριστη που το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κινηθεί από 13 έως το 27 %.

Παράλληλα τόνισε πως τις τελευταίες μέρες, αρχίζει να γίνεται ένας πολιτικός και ιδεολογικός διάλογος μέσα στο ΠΑΣΟΚ, που θα πρέπει να κορυφωθεί στην πορεία προς ένα συνέδριο επανίδρυσης.

Ο κ. Σκανδαλίδης καθόρισε ως τρίπτυχο για τη πορεία του κόμματος τη νέα συλλογικότητα, τη νέα συσπείρωση για νέα πορεία. Έθεσε ως κεντρικό δίλημμα «το διάδοχο ΠΑΣΟΚ ή θα είναι συλλογικό ή δεν θα υπάρξει».

Προσδιόρισε, δε, τους άξονες πάνω στους οποίους θα πρέπει να κινηθεί το ΠΑΣΟΚ: «Να απευθυνθούμε στους πάνω από τα 40, με λόγο ασφάλειας για το μέλλον που εξασφαλίζεται μέσα από την ευρωπαϊκή πορεία. Αλλά και στους κάτω από τα 40, για την ανάπτυξη με νέους πόρους και κατευθύνσεις που θα είναι συγκεκριμένες, αλλά δύσκολες. Φτάνει πια η σωτηρία της χώρας. Πετύχαμε αυτά που πετύχαμε και τώρα να απευθυνθούμε με νέο λόγο, άλλο ήθος και ύφος και νέο πρόγραμμα στους σκεπτόμενους ανθρώπους».

«Θέλουμε πρόεδρο ενός συλλογικού ΠΑΣΟΚ» είπε και τόνισε ότι χρειάζεται αυτοκριτική για την κυβερνητική διετία και αυτό να ενταχθεί στην ανάγκη για καινούργιο πολιτικό λόγο.

Για μετά τις εκλογές, ο κ. Σκανδαλίδης πρότεινε την ανάγκη προοδευτικής διακυβέρνησης.

Δεν τίθεται υπό επαναδιαπραγμάτευση η συμφωνία της χώρας, αλλά υπό διαπραγμάτευση η πορεία της Ευρώπης, είπε και κατέληξε: «Τίθεται σε νέα βάση η αντιπαράθεση προόδου και συντήρησης. Και έχω εμπιστοσύνη στις προοδευτικές δυνάμεις ότι μπορεί να ανατρέψουν τις δημοσκοπικές προβλέψεις».