ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη Δευτέρα το πόρισμα για τη Siemens

Τη Δευτέρα το πόρισμα για τη Siemens
Τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου θα καταθέσει το πόρισμά της για την υπόθεση Siemens, η εξεταστική επιτροπή της Βουλής, που πήρε...

Τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου θα καταθέσει το πόρισμά της για την υπόθεση Siemens, η εξεταστική επιτροπή της Βουλής, που πήρε τριήμερη παράταση.

Αιτία ήταν η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του ελέγχου του σκληρού δίσκου από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου Αικατερίνης Τσακάλου, ο οποίος παραδόθηκε σήμερα στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ Μανώλη Σφακιανάκη.

Αφορά στην περίοδο 2005-2009, αλλά περιέχει και στοιχεία αρχείου, όπως π.χ. τις συμβάσεις που υπέγραψε το ελληνικό δημόσιο με την εταιρεία από το 1998 και εντεύθεν.

«Είναι ένα χάος τουλάχιστον 55.000 τίτλων, από όπου μπορεί ενδεχομένως να βρούμε και ενδιαφέροντα πράγματα», δήλωσε ο πρόεδρος της εξεταστικής Σήφης Βαλυράκης, γνωστοποιώντας ότι μία πρώτη εκτίμηση θα δοθεί από τον κ. Σφακιανάκη ως την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ τον δίσκο εκτός από τα κόμματα τον επεξεργάζονται η Δικαιοσύνη, η Τράπεζα Ελλάδος, η Αρχή για το βρώμικο χρήμα και η Υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛΑΣ.

Ροή Ειδήσεων