ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιβεβαίωση Newsbomb.gr: Δεν θα ξεναγηθεί από τον Ελπιδοφόρο ο Μητσοτάκης στο Ground zero

Επιβεβαίωση Newsbomb.gr: Δεν θα ξεναγηθεί από τον Ελπιδοφόρο ο Μητσοτάκης στο Ground zero
INTIME

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός ανέβαλε την αυριανή επίσεψη στο «Σημείο μηδέν» της Νέας Υόρκης, που είχε προγραμματιστεί για αύριο 24/09 και θα πραγματοποιούνταν ξενάγηση από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ματαίωση της επίσκεψης οφείλεται στην προσθήκη συνάντησης με το Editorial Board της Wall Street Journal.

Η απόφαση για ματαίωση της συνάντησης και ξενάγησης από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής είναι πολύ πιθανόν να μην είναι απόρροια μόνο του εμβόλιμου ραντεβού με τους δημοσιογράφους της κορυφαίας αμερικανικής εφημερίδας, αλλά να συνδέεται με την ενόχληση της Αθήνας αναφορικά με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στα εγκαίνια του «σπιτιού της Τουρκίας», την προηγούμενη εβδομάδα, στην οποία ήταν παρόντες ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν και ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ.

Η συγκεκριμένη κίνηση του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις σε κύκλους της Ομογένειας και στον κυπριακό Ελληνισμό, ενώ και η Αθήνα από την πρώτη στιγμή εξέφρασε τη δυσφορία της. Θυμίζουμε πως ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, φανερά εκνευρισμένος από την ενέργεια Ελπιδοφόρου, ανέβαλε τη συνάντηση μαζί του.

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών υπογράμμισε την δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης στις κινήσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, είναι πολύ πιθανό τις επόμενες ώρες να υπάρξει επίσημη αντίδραση από την πλευρά του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, με την οποία θα επιχειρεί να δικαιολογήσει τη στάση του, σε μια προσπάθεια να εξομαλύνει το κλίμα που έχει δημιουργηθεί εναντίον του, όχι μόνο σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά σε όλο τον Ελληνισμό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στη Ρόδο: Η 31χρονη φοβόταν «θα γίνουμε θέμα στις ειδήσεις»-Την παρακολουθούσε ο 40χρονος

Πηγή Δεβετζή: Με παρενόχλησε σεξουαλικά παράγοντας του αθλητισμού - «Κατέβασε το παντελόνι του και…»

Βέροια: Κάθισε σε πεζούλι να ξεκουραστεί και σκοτώθηκε