ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι επαφές στις ΗΠΑ, το θετικό κλίμα και η ματαίωση της συνάντησης με Ελπιδοφόρο

Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνεχίζει την έντονη δραστηριότητα στη Νέα Υόρκη
InTime / ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Με γεμάτες βαλίτσες θα επιστρέψει από τη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς από τις συναντήσεις που έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής το συμπέρασμα που εξάγεται είναι το θετικό κλίμα για τη χώρα μας.

Ο πρωθυπουργός με την παρουσία του στην 76η Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών επιδιώκει την ενίσχυση των διεθνών σχέσεων της Ελλάδας, την ανάδειξη του ρόλου της της στην αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων αλλά και να καταδείξει πως η χώρα μας αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή, (ο προγραμματισμός είναι για τις 16:15 τοπική ώρα -23:15 ώρα Ελλάδας).

«Βλέπουμε μεγάλο ενδιαφέρον για άμεσες ξένες επενδύσεις από αμερικάνικες και ευρωπαϊκές εταιρείες. Έχουμε πετύχει σημαντική πρόοδο στην ψηφιοποίηση του κράτους. Έχουμε ένα φιλόδοξο σχέδιο πράσινης μετάβασης. Το κλίμα, ύστερα από δέκα χρόνια κρίσης, έχει αλλάξει σημαντικά» επεσήμανε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο Bloomberg. Και προσέθεσε πως είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική και η επίδοση της τουριστικής βιομηχανίας. «Καταφέραμε να αναβαθμίσουμε το προϊόν μας και είχαμε μεγαλύτερη κατά κεφαλή δαπάνη σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Αισιοδοξούμε ότι το 2022 θα είναι το έτος που ο ελληνικός τουρισμός θα εκτοξευτεί» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χθες ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith και κατά τη διάρκεια του ραντεβού επισημάνθηκε ότι οι επενδύσεις της Microsoft στην Ελλάδα προχωρούν παρά την πανδημία και υπογραμμίστηκε η μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική που έχει αποκτήσει η ελληνική οικονομία. Ταυτόχρονα προχωρά η μεγάλη επένδυση για την κατασκευή Data Centers στην Αττική και σε μερικούς μήνες θα ξεκινήσουν οι εργασίες, ενώ το γραφείο της Microsoft στην Ελλάδα έχει μία από τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε αριθμό υπαλλήλων από όλα τα γραφεία παγκοσμίως.

Δεν θα συναντηθεί με Ελπιδοφόρο

Εν τω μεταξύ δεν θα επισκεφθεί τελικά το Ground Zero o πρωθυπουργός, κάτι που σημαίνει πως δεν θα δει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, ο οποίος θα ήταν εκείνος που θα έκανε την ξενάγηση. Η επίσημη αιτία της ακύρωσης είναι η προσθήκη στο πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη της συνάντησης με τη διευθυντική ομάδα της Wall Street Journal. Ωστόσο η βασική αιτία είναι η ενόχληση της Αθήνας από την παρουσία του Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου», στη Νέα Υόρκη, δίπλα στον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και τον κατοχικό ηγέτη της Κύπρου, Ερσίν Τατάρ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Κουτσούμπας στο Newsbomb.gr και την Ολγα Τρέμη: «Θα έχουμε πρόωρες εκλογές»

Ρόδος: Σήμερα η κηδεία της άτυχης Δώρας – Ο 40χρονος την παρακολουθούσε μια ημέρα πριν τη δολοφονία

Υπόθεση Γκάμπι Πετίτο: Ραγδαίες εξελίξεις – Ένταλμα σύλληψης για τον σύντροφό της από το FBI