ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στοιχεία-φωτιά για Παπαθανασίου

Στοιχεία-φωτιά για Παπαθανασίου
Αποδοχή χορηγιών από τη Siemens και στενές προσωπικές σχέσεις με στελέχη της Γερμανικής εταιρείας καίνε τον πρώην υπουργό Οικονομικών...

Αποδοχή χορηγιών από τη Siemens και στενές προσωπικές σχέσεις με στελέχη της Γερμανικής εταιρείας είναι μεταξύ άλλων τα ενοχοποιητικά στοιχεία για τον πρώην υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Παπαθανασίου, που φέρνει στο φως η ανασύνταξη του σκληρού δίσκου της γραμματέως Χριστοφοράκου.

Σύμφωνα με βουλευτές–μέλη της Εξεταστικής της Βουλής, τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά.

Από την ανασύνταξη του σκληρού δίσκου που έκανε το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ, προκύπτει ότι ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. είχε δεχτεί χορηγίες από τη Γερμανική εταιρεία σε διάφορες εκδηλώσεις του (ομιλίες).

Οι βουλευτές λένε επίσης ότι φέρεται να είχε στενές προσωπικές σχέσεις με στελέχη της Siemens που διαχειρίζονταν τα «μαύρα» ταμεία της εταιρείας.

Επίσης επιβεβαιώνεται από μέλη της επιτροπής ότι ο κ. Παπαθανασίου, είχε νοικιάσει το 1996 σπίτι ιδιοκτησίας του στο μεγαλοστέλεχος της Siemens, Ρούντολφ Φίσερ.

Ο κ. Παπαθανασίου με ανακοίνωσή του αρνείται τα πάντα.

«Μία μέρα αφότου δημοσιοποίησα το έντυπο “Η αλήθεια για την Οικονομία”, κύκλοι του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν με διαρροές να με εμπλέξουν στην υπόθεση Ζήμενς. Μερικοί φαίνεται ότι δεν αντέχουν το διάλογο με επιχειρήματα και στοιχεία και προτιμούν αντίθετα την λασπολογία. Η απάντησή μου σε αυτές τις αθλιότητες είναι σαφής: Ουδέποτε χειρίστηκα υποθέσεις της εν λόγω εταιρείας. Ουδέποτε έλαβα οποιαδήποτε χορηγία ή δώρο από την εν λόγω εταιρεία. Η ενοικίαση κατοικίας σε στέλεχος της εταιρείας είναι υπόθεση γνωστή, έχει γίνει με συμβόλαιο κατατεθειμένο στην εφορία και σε μίσθωμα απόλυτα συμβατό με τα ισχύοντα στην αγορά της περιοχής. Προκαλώ λοιπόν όλους αυτούς που με αυτές τις αθλιότητες πετούν λάσπη εναντίον μου, να υποστηρίξουν όσα διαδίδουν δημόσια και όχι με ανώνυμες διαρροές. Τους προκαλώ να μιλήσουν επώνυμα, για να υποστούν και τις συνέπειες των συκοφαντιών τους».

Ροή Ειδήσεων