ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμμένει στη διάψευση των απολύσεων

Εμμένει στη διάψευση των απολύσεων
Σε νέα κατηγορηματική διάψευση των δημοσιευμάτων, που επιμένουν ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχεδιάζει την απόλυση μεγάλου αριθμού...

Σε νέα κατηγορηματική διάψευση των δημοσιευμάτων, που επιμένουν ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχεδιάζει την απόλυση μεγάλου αριθμού Επαγγελματιών Οπλιτών, προχώρησε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε γραπτή του δήλωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει της εξής: "Είναι κοινωνικά ανεύθυνο να παίζουν κάποιοι με την αγωνία νέων ανθρώπων που είναι εντεταγμένοι στις Ένοπλες Δυνάμεις ως επαγγελματικά στελέχη, στο πλαίσιο ενός νομικού καθεστώτος που διατηρήθηκε σε ισχύ με τον πρόσφατο νόμο 3883/2010.

Όσοι συνεπώς υπηρετούν σήμερα και όσοι θα κριθεί αναγκαίο να προσληφθούν στο μέλλον, ως Επαγγελματίες Οπλίτες, θα εξακολουθήσουν να διέπονται από το ίδιο καθεστώς και άρα με την συμπλήρωση επτά ετών υπηρεσίας θα κρίνονται για μονιμοποίηση. Η κρίση αυτή - όπως συμβαίνει τώρα και με τη διαδικασία πρόσληψης μετά την κατάργηση της περίφημης συνέντευξης - θα είναι διαφανής και αξιοκρατική, με μόνο κριτήριο την επαγγελματική επάρκεια", τονίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ροή Ειδήσεων