ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντάσεις και εκνευρισμό προκαλούν στο ΚΙΝΑΛ οι παρασκηνιακές κινήσεις Παπανδρέου

Εντάσεις και εκνευρισμό προκαλούν στο ΚΙΝΑΛ οι παρασκηνιακές κινήσεις Παπανδρέου
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Εκνευρισμό, ενόχληση και ακόμα περισσότερα νεύρα στο ήδη τεταμένο κλίμα που επικρατεί στο Κίνημα Αλλαγής προκαλούν οι παρασκηνιακές κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός, χωρίς να έχει κανέναν απολύτως θεσμικό ρόλο, επιχειρεί να εμφανιστεί ως «εγγυητής της ενότητας» της παράταξης -χωρίς κανένας να του το έχει ζητήσει- με αρκετούς στη Χαριλάου Τρικούπη να πιστεύουν πλέον ότι στόχος του είναι να επιστρέψει στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, εκμεταλλευόμενος την αναταραχή που έχει προκληθεί από την αιφνίδια απόσυρση της Φώφης Γεννηματά από τη «κούρσα» της εκλογής.

Οι φήμες για πιθανή υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου, έκαναν την εμφάνιση τους ήδη από τις πρώτες ώρες που έγινε γνωστό πως η Φώφη Γεννηματά εισήχθη ευσπευσμένα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», καθώς δεν ήταν λίγα τα μεσαία στελέχη του ΚΙΝΑΛ που έσπευσαν να του ζητήσουν να μπει «σφήνα» στην εκλογική αναμέτρηση για τη διαδοχή της προέδρου, από τη στιγμή που εκείνη αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη διαδικασία.

Παρά το γεγονός ότι οι στενοί του συνεργάτες τονίζουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει πάρει καμία οριστική απόφαση, αρκούμενοι στο να παραπέμπουν στη χθεσινή ασαφή ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του, στα επιτελεία των έξι -πλέον- υποψηφίων διατυπώνονται φόβοι ότι θα επιχειρήσει να εδραιώσει το ρόλο που επιφυλάσσει για τον εαυτό του, αυτόν του ενωτικού ηγέτη, πειθαναγκάζοντας τους υποψήφιους να τον συναντήσουν επίσημα, «νομιμοποιώντας» έτσι, ακόμη και πάρα τη θέληση τους, τη λύση Παπανδρέου.

Με απλά λόγια, στο όνομα της ενότητας, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι στόχος του είναι να τους πείσει να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους, εκλέγοντας «δια βοής» τον Γιώργο Παπανδρέου ως επικεφαλής -άγνωστο για ποιο χρονικό διάστημα- της παράταξης. Αν για λόγους οικονομίας χώρου και χρόνου υποθέσουμε ότι ο πρώην πρωθυπουργός ασκεί ισχυρή επιρροή στους Παύλο Χρηστίδη, Βασίλη Κεγκέρογλου, Χάρη Καστανίδη και Παύλο Γερουλάνο, οι οποίοι και θα μπορούσαν να δεχθούν αυτή τη μεταβατική (;) λύση, δεν θα κατάφερνε σε καμία περίπτωση να πείσει προς αυτή τη κατεύθυνση τους Νίκο Ανδρουλάκη και Ανδρέα Λοβέρδο, καθώς στενοί τους συνεργάτες τόνιζαν στο Newsbomb.gr ότι αυτή η συζήτηση δεν μπορεί να γίνει ούτε για αστείο.

Απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι οι αντιθεσμικές κινήσεις Παπανδρέου δεν προκαλούν ενόχληση μόνο στους υποψήφιους για την ηγεσία, αλλά και στο επιτελείο της Φώφης Γεννηματά. Συνομιλητές της προέδρου του κόμματος εκτιμούν ότι εμπλέκεται σε επικίνδυνες για το μέλλον της παράταξης καταστάσεις, ακροβατώντας σε ένα τεντωμένο σχοινί. Φοβούνται πως αν επιλέξει τελικά να είναι υποψήφιος, θα ανοίξουν «πληγές» που έκαναν σχεδόν δέκα χρόνια να κλείσουν.

«Ποιος θα ήθελε μια προεκλογική περίοδος όπου θα πρωταγωνιστήσουν οι επιλογές στα χρόνια του πρώτου μνημονίου, το πως δημιουργήθηκαν τα χρέη του ΠΑΣΟΚ, εν τέλει και ποιος το διέσπασε, το 2015», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Επίσης, δεν πέρασε απαρατήρητο από τα ίδια πρόσωπα πως ο πρώην πρωθυπουργός στην ανακοίνωσή του δεν κάνει ούτε μία αναφορά στο Κίνημα Αλλαγής, κάτι που κατά την άποψη τους συνδέεται άμεσα με τον «μεσσιανικό» ρόλο που επιφυλάσσει για τον εαυτό του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.