ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ντόρα Μπακογιάννη διαγνώστηκε με καρκίνο - «Είμαι αποφασισμένη να νικήσω»

Η Ντόρα Μπακογιάννη
Η Ντόρα Μπακογιάννη
Intimenews

Η συγκλονιστική αποκάλυψη της Ντόρας Μπακογιάνννη για τη μάχη με τον καρκίνο. «Είμαι στα χέρια εξαιρετικών γιατρών που έχει η χώρα μας και νιώθω αποφασισμένη για αυτή τη νίκη και πολύ αισιόδοξη για το μέλλον».

Σε μία συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε η Ντόρα Μπακογιάννη, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook, το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Οκτωβρίου..

Συγκεκριμένα, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έκανε γνωστό ότι διαγνώστηκε με «πολλαπλό Μυέλωμα σε πολύ αρχικό στάδιο». Στο μήνυμά της η κυριά Μπακογιάννη τόνισε ότι θα συνεχίσει να δουλεύει κανονικά και να παλεύει για τον τόπο που τόσο αγαπά, παράλληλα με τη θεραπεία της για τον καρκίνο. «Είμαι στα χέρια εξαιρετικών γιατρών που έχει η χώρα μας και νιώθω αποφασισμένη για αυτή τη νίκη και πολύ αισιόδοξη για το μέλλον», κατέληξε.

Όπως είναι φυσικό, τα social media της κυρίας Μπακογιάννη κατακλύστηκαν με μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης, με δεκάδες σχόλια και κοινοποιήσεις, λίγα μόλις λεπτά μετά την ανακοίνωση για τη σημαντικότερη «μάχη» της ζωής της.

Η ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη

«Πεντακόσιοι άνθρωποι τον χρόνο διαγιγνώσκονται με Πολλαπλό Μυέλωμα στην Ελλάδα.​ Ένας από αυτούς είμαι πλέον κι εγώ.​ Πολλαπλό Μυέλωμα σε πολύ αρχικό στάδιο και με την καλύτερη δυνατή πρόγνωση για την πορεία της νόσου.​ Δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο.

​Αυτό που δεν ελέγχεις, αυτό που σου ‘ρχεται ξαφνικά από το πουθενά, αυτό σε τρομάζει περισσότερο. ​Και σε τρομάζει, όχι μόνο για σένα, αλλά για όσους αγαπάς και σ’ αγαπούν.​ Ωστόσο η ασθένεια αυτή παλεύεται και νικιέται. ​Κι αν ένα είναι σίγουρο, είναι πως δεν έχω κάνει ποτέ πίσω από καμία μάχη στη ζωή μου.​ Θα συνεχίσω να δουλεύω κανονικά και να παλεύω γι’ αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπώ, παράλληλα με τη θεραπεία μου.​

Στους άλλους 499, ένα έχω να πω: αυτή είναι μια ασθένεια με την οποία μαθαίνεις να ζεις.​ Παράλληλα. Ταυτόχρονα.​ Είναι άλλη μια συνθήκη, άλλο ένα θέμα στην καθημερινότητα.​ Δεν είναι κάτι παραπάνω.​ Δεν θα λιποψυχήσουμε.​ Δεν θ’ αλλάξουμε.​Πιστεύω ότι σας χρωστούσα την αλήθεια.​ Δεν είμαι άλλωστε το είδος του ανθρώπου που κρύβεται.​ Είμαι στα χέρια εξαιρετικών γιατρών που έχει η χώρα μας και νιώθω αποφασισμένη για αυτή τη νίκη και πολύ αισιόδοξη για το μέλλον».

Ντόρα Μπακογιάννη: Τι είναι το πολλαπλό μυέλωμα

Το πολλαπλό μυέλωμα αποτελεί τη δεύτερη σε συχνότητα εμφάνισης αιματολογική κακοήθεια, με περισσότερα από 138.000 νεοδιαγνωσθέντα περιστατικά παγκοσμίως κάθε χρόνο. Στην Ευρώπη, περίπου 40.000 ασθενείς διαγιγνώσκονται με πολλαπλό μυέλωμα ετησίως. Το πολλαπλό μυέλωμα παραμένει μια ανίατη κακοήθεια για την πλειονότητα των ασθενών, με αποτέλεσμα να σχετίζεται με σημαντικό φορτίο νοσηρότητας.

Πρόκειται για μια πολυσυστηματική, αιματολογική κακοήθεια, η οποία επηρεάζει τον οστικό μεταβολισμό, την αιμοποίηση και τη νεφρική λειτουργία. Οφείλεται στον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των πλασματοκυττάρων (κύτταρα που παράγουν αντισώματα) στο μυελό των οστών.

Οι περισσότεροι ασθενείς παρουσιάζουν κατά τη διάγνωση αναιμία, οστικά άλγη, επιδείνωση της νεφρικής λειτουργίας ή υπερασβεσταιμία, ενώ είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στις λοιμώξεις.

Λόγω της σημαντικής προόδου που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία 20 χρόνια, οι περισσότεροι ασθενείς ανταποκρίνονται στην αρχική θεραπεία. Δυστυχώς όμως αρκετοί, κάποια στιγμή υποτροπιάζουν ή γίνονται ανθεκτικοί στις υπάρχουσες θεραπευτικές επιλογές.

Το πολλαπλό μυέλωμα χαρακτηρίζεται από διαδοχικές υφέσεις και εξάρσεις και, επομένως, νέες συνδυαστικές θεραπείες με σκοπό τη μακρόχρονη ύφεση του νοσήματος καθίστανται αναγκαίες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ο «γρίφος» με τους θανάτους της πανδημίας - Τι συμβαίνει με τα ποσοστά εμβολιασμού

Βίντεο-ντοκουμέντο από το σοκαριστικό ατύχημα στα Γιαννιτσά - Το μοιραίο άλμα και η πρόσκρουση

The Voice: Η 22χρονη που «τρέλανε» τους coaches (video)