ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ραγκούσης απειλεί Κακλαμάνη με εισαγγελέα

Ραγκούσης απειλεί Κακλαμάνη με εισαγγελέα
Με εισαγγελέα απείλησε τον απερχόμενο δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη ο υπουργός εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης για το θέμα των ...

Με εισαγγελέα απείλησε τον απερχόμενο δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη ο υπουργός εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης για το θέμα των συμβασιούχων και κατ’ επέκταση της αποκομιδής των σκουπιδιών από τους δρόμους της πρωτεύουσας.

Ο κ. Ραγκούσης, που συναντήθηκε σήμερα με το νέο δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, τόνισε ότι «πρέπει η δημοτική αρχή να προκηρύξει τις θέσεις των συμβασιούχων, αλλιώς θα είναι υπόλογη και απέναντι στον εισαγγελέα». Επισήμανε, μάλιστα, ότι «υπάρχουν και ποινικές ευθύνες. Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να παραμένουν στο απυρόβλητο κάνουν πολύ μεγάλο λάθος», για να συμπληρώσει ότι «δεν υπάρχει καμία πιθανότητα παράτασης. Δεν το έχει ζητήσει κανένας σε όλη την Ελλάδα, φορέας, δήμος κ.λπ. Αυτή η ιδιότυπη κατάσταση ανθρώπων που θέλουν να συντηρήσουν πραγματικότητες που έχουν προ πολλού ξεπεραστεί από τους Έλληνες δεν μπορεί να συνεχίζεται».
Επιπλέον, ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε ότι «ο σχετικός νόμος με τις προσλήψεις είτε μόνιμου είτε προσωπικού έκτακτης απασχόλησης, όπως ακριβώς έχει διαμορφωθεί και ψηφιστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο από τον Δεκέμβριο του 2009, δεν υπάρχει καμία απολύτως πιθανότητα να τροποποιηθεί σε κανένα από τα επιμέρους σκέλη του, σε καμία από τις επιμέρους διατάξεις του. Όλο το Δημόσιο, όλοι οι δήμοι της χώρας λειτουργούν στη βάση αυτού του νέου νομικού πλαισίου απρόσκοπτα, χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα, εδώ και ένα χρόνο τώρα».

Κατά τα άλλα, ο κ. Ραγκούσης χαρακτήρισε πολύ εποικοδομητική τη συζήτηση, που είχε με τον κ. Καμίνη, για όλα τα θέματα που αφορούν στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

Ροή Ειδήσεων