ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η «κούρσα» των έξι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ξεκίνησε: Στον Ανδρουλάκη ο πρώτος γύρος των εντυπώσεων

Νίκος Ανδρουλάκης ΚΙΝΑΛ
Τα έξι πρόσωπα που λάβουν τελικά μέρος στη «κούρσα» για τη διαδοχή της Φώφης Γεννηματά
Intime News

Μετά από πολλά μπρος, πίσω, οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, οριστικοποιήθηκαν. 

Οι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Χρηστίδης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος και Γιώργος Παπανδρέου είναι εν τέλει τα έξι πρόσωπα λάβουν τελικά μέρος στη «κούρσα» για τη διαδοχή της Φώφης Γεννηματά, με τον πρώτο να κερδίζει τη πρώτη, άτυπη μάχη των υπογραφών.

Η αιφνιδιαστική και αναγκαστική απόσυρση της Φώφης Γεννηματά από τη διαδικασία ανάδειξης ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής, ήταν δεδομένο ότι θα προκαλούσε ντόμινο εξελίξεων στη παράταξη. Το κενό θέλησαν να καλύψουν χωρίς τις «ευλογίες» της, στενοί της συνεργάτες, όπως ο Παύλος Χρηστίδης και ο Βασίλης Κεγκέρογλου. Επίσης, από τη στιγμή που η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναγκάστηκε για λόγους υγείας να κάνει πίσω από την εσωκομματική μάχη, έφερε στο προσκήνιο και την υποψηφιότητα του Παύλου Γερουλάνου.

Φυσικά, τα φώτα όλα έπεσαν στην προσπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου να επιστρέψει στη κεντρική πολιτική σκηνή. Ένα σήριαλ που κράτησε μία ολόκληρη εβδομάδα, επισημοποιήθηκε χθες, μέσω δήλωσης, ενώ σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός κατέθεσε τις υπογραφές που είχε συγκεντρώσει στην ΕΔΕΚΑΠ. Αυτό έκαναν και οι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Χρηστίδης, Παύλος Γερουλάνος. Χθες, την ίδια διαδικασία είχε ακολουθήσει και ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ενώ οι Χάρης Καστανίδης και Ανδρέας Λοβέρδος είχαν καταθέσει τις δικές τους υπογραφές τη προηγούμενη εβδομάδα.

Αναταράξεις, όπως ήταν λογικό, προκάλεσε και η υποψηφιότητα Παπανδρέου. Υπό τις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν, υπήρξε ήδη η πρώτη αποχώρηση από τη κούρσα, αυτή του Βασίλη Κεγκέρογλου – που λίγο, πολύ είχε προαναγγελθεί από την ώρα που έπεσε στο τραπέζι η πιθανή υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού.

Πλέον, το παιχνίδι ξεκινάει και επίσημα. Το ερώτημα «πόσοι από τους έξι αρχικούς υποψήφιους θα φτάσουν στις κάλπες, στις 5/12;», δεν μπορεί ακόμα να απαντηθεί ακόμα, καθώς θα κριθεί από αρκετούς παράγοντες, που προς το παρόν δεν μπορούν να υπολογιστούν. Προς ώρας, όλοι ρίχνονται στη μάχη για να καταφέρουν να μπουν στον δεύτερο γύρο και εκεί να διεκδικήσουν τη νίκη.

Σε αυτό τον άτυπο πρώτο γύρο, τις εντυπώσεις τις κέρδισε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο νεαρός ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, χωρίς φανφάρες και μεγάλα λόγια, κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 20.000 υπογραφές πολιτών και 110 από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγάλος και δείχνει τη δυναμική που έχει αναπτύξει ο Ανδρουλάκης σε κοινωνία και κόμμα.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι το επιτελείο του Παπανδρέου πιάστηκε «αδιάβαστο» όταν διέρρεε ότι θα κάνει «επίδειξη δύναμης» με τις 84 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής που συγκέντρωσε, καθώς ο Ανδρουλάκης μάζεψε σχεδόν 30 περισσότερες από τον πρώην πρωθυπουργό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αύξηση 28% του επιδημιολογικού φορτίου της χώρας - «Συναγερμός» για 8 περιοχές

Καιρός - Αρναούτογλου: Καρέ - καρέ η εξέλιξη μέχρι την 28η Οκτωβρίου - Η μακροπρόθεσμη τάση (vid)

Δεν ξεχνώ: Έργα και Ημέρες του Γιώργου Παπανδρέου – Επεισόδιο 1