ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμητρα Παπανδρέου: Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αυστηρά ακατάλληλος – Το ΚΙΝΑΛ δεν θα γίνει ΠΑΣΟΚ

Δήμητρα Παπανδρέου: Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αυστηρά ακατάλληλος – Το ΚΙΝΑΛ δεν θα γίνει ΠΑΣΟΚ

Σε μία συνέντευξη – ποταμό η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου σχολιάζει τις εσωκομματικές εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου και τα όσα συμβαίνουν στη μάχη για την προεδρία του κόμματος.

Όπως λέει η Δήμητρα Παπανδρέου «ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει, ΠΑΣΟΚ για μένα ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου και το πήρε μαζί του». Αναφερόμενη στο ΚΙΝΑΛ σημειώνει πως έχει χάσει την ψυχή του και την φυσιογνωμία του και αυτό που γίνεται με την εσωκομματική εκλογική διαδικασία είναι λαϊκίστικη. «Οι υποψηφιότητες θα έπρεπε να βγαίνουν από ένα συνέδριο, ενώ τώρα θα ψηφίζει ο καθένας», σημειώνει.

Η κυρία Δήμητρα Παπανδρέου εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου, επισημαίνοντας πως διέλυσε το ΠΑΣΟΚ το 2015 και μετά έφτιαξε ένα ασήμαντο κόμμα και τώρα ετοιμάζεται να διαλύσει και αυτό τον χώρο.

Παράλληλα αναφέρει πως ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε έρθει πολλές φορές σε σύγκρουση με τον Γιώργο Παπανδρέου για την εξωτερική στρατηγική. «Εχω ζήσει σκηνές απείρου κάλλους, με τον Ανδρέα Παπανδρέου να επιπλήττει τον Γιώργο για τα θέματα του απόδημου ελληνισμού».

Και συνεχίζει: Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αυστηρά ακατάλληλος. Είναι εκείνος που απεμπόλησε ότι την εθνική στρατηγική του Ανδρέα, είναι ο άνθρωπος που έφερε το ΔΝΤ στην Ελλάδα, που έβαλε στη φτώχεια τους Ελληνες, που κατέστρεψε τη μεσαία τάξη, που διέλυσε την ελληνική φαρμακοβιομηχανία και που ήταν μοιραίος και ως τοποτηρητής του Σόρος άλλαξε το σκηνικό τότε με τα Σκόπια και παραχώρησε ενδοτικά το όνομα «Μακεδονία». Υποστηρίζει μάλιστα πως η πρώτη γενιά χτίζει, η δεύτερη επεκτείνει και η τρίτη καταστρέφει.

Αναφορικά με τους υποψηφίους για τη θέση του προέδρου το Κίνημα Αλλαγής υπογραμμίζει: «Κάποιοι είναι λαγοί και κάποιοι κωμικοτραγικές φιγούρες και ας πάψουν να χρησιμοποιούν το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου. Για το Γιώργο θα τον χαρακτήριζα ανάξιο γιο του Ανδρέα Παπανδρέου».

Η δημοσιογράφος του Newsbomb.gr, Αμαλία Κάτζου, με τη Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου.

Πάντως η κ. Παπανδρέου ξεκαθαρίζει πως δεν έχει θέμα προσωπικό με το Γιώργο Παπανδρέου, αλλά διαφωνεί πολιτικά μαζί του.

Επιπλέον εκτιμά πως αν εκλεγεί ο Γιώργος Παπανδρέου θα συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρώ πως έχει ανοικτή γραμμή με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς υπάρχουν στελέχη που πρόσκεινται στο Γιώργο Παπανδρέου που έχουν προσχωρήσει στο ΣΥΡΙΖΑ.

Και προσθέτει: «Το ΚΙΝΑΛ είναι ένα τυμπανιαίο πολιτικό πτώμα και ουδείς είναι άξιος αυτή τη στιγμή να διαδεχτεί αυτό που θέλουν διακαώς αλλά οι ίδιοι έχουν απεμπολήσει το όνομα ΠΑΣΟΚ και το όνομα Ανδρέας Παπανδρέου. Για μένα ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο τελευταίος ηγέτης».

Όπως δηλώνει μετά τον Ανδρέα, η απογοήτευσή της ήταν μέγιστη και υπάρχει ένα τεράστιο πολιτικό κενό και προσωπικά δεν την εκφράζει κανείς χώρος. «Οι πραγματικά ιδεολόγοι ανδρεϊκοί είναι πολιτικά άστεγοι αυτό τον καιρό» αναφέρει χαρακτηριστικά. Και τονίζει: «ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν μια μοναδική περίπτωση, ήταν χαρισματικός ηγέτης και κανείς δεν μπορεί να κάνει φτηνές απομιμήσεις».

Με τον Ανδρέα Παπανδρέου η Ελλάδα έγινε Ελλαδάρα, λέει η κ. Παπανδρέου, αναφέροντας πως απλοί άνθρωποι τη σταματούν στο δρόμο, και της λένε να «αναστήσει» τον Ανδρέα.

Η συνέντευξη της Δήμητρας Παπανδρέου στην Αμαλία Κάτζου

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.