ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετάλλαξη Όμικρον: Σε επιφυλακή η κυβέρνηση - Αν χρειαστεί νέα μέτρα για μη εμβολιασμένους

Νέα μέτρα μετάλλαξη Όμικρον
Αν κριθεί αναγκαίο να ληφθούν νέα μέτρα, αυτά θα αφορούν μόνο τους μη εμβολιασμένους
Intime News

Σε επαγρύπνηση βρίσκεται η κυβέρνηση αναφορικά με τη μετάλλαξη Όμικρον και αναμένει τα δεδομένα των επιστημόνων για να σχεδιάσει τις επόμενες κινήσεις της.

Παράλληλα το κυβερνητικό επιτελείο παρακολουθεί στενά την επίδραση που έχουν τα μέτρα που εφαρμόζονται από την προηγούμενη Δευτέρα και το βασικό ζητούμενο είναι η αύξηση του ρυθμού εμβολιασμού. Από σήμερα θα πραγματοποιηθούν νέες συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου και θα τεθούν επί τάπητος τα νέα στοιχεία για τη μετάλλαξη Όμικρον. Αυτό που επισημαίνουν κυβερνητικοί κύκλοι είναι να τηρηθούν όλα τα μέτρα και να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού.

Σε ό,τι αφορά σε ενδεχόμενο lockdown, όλα τα κυβερνητικά στελέχη ξεκαθαρίζουν πως κοινωνία και οικονομία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξη του σε κυριακάτικη εφημερίδα επεσήμανε πως «η πανδημία είναι δυναμικό φαινόμενο και λαμβάνονται τα μέτρα που κρίνονται απαραίτητα, εξετάζοντας τα επιδημιολογικά, οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα. Το μείγμα μέτρων δεν είναι στατικό. Πίσω από τις επιμέρους ρυθμίσεις υπάρχει στρατηγικό σχέδιο: προαγωγή της δημόσιας υγείας, διαρκής ενίσχυση του Ε.Σ.Υ., διασφάλιση της πληρότητας λειτουργίας της οικονομίας, της εκπαίδευσης και του κοινωνικού βίου. Το lockdown δεν βρίσκεται στο πλέγμα του σχεδιασμού μας και δεν θα υπάρξει».

Πάντως αν κριθεί αναγκαίο να ληφθούν νέα μέτρα, αυτά θα αφορούν μόνο τους μη εμβολιασμένους και όχι τους εμβολιασμένους.

Εν τω μεταξύ θετικά είναι τα μηνύματα στο μέτωπο του εμβολιασμού, καθώς αυξάνονται τα ραντεβού τόσο για την πρώτη και ακόμα περισσότερο για την τρίτη δόση. Ορόσημο αποτελεί η 13η Δεκεμβρίου, καθώς μέχρι τότε θα πρέπει οι άνω των 60 να σπεύσουν να εμβολιαστούν με την αναμνηστική δόση προκειμένου να ισχύ το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: «Παιδιά σκότωσα τη γυναίκα μου» - 49χρονος δολοφόνησε τη 48χρονη σύζυγό του

Εγκατάλειψη μωρού στο Αρχαιολογικό Μουσείο: Αυτός είναι ο άνδρας που ψάχνει η ΕΛΑΣ

Η μετάλλαξη Όμικρον και οι κινήσεις για Χριστούγεννα με «ανοιχτή» τη χώρα