ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Περισσότερα από 6.000 ραντεβού πρώτης δόσης των άνω των 60 σε μια ημέρα

αύξηση στα ραντεβού για εμβόλιο
Αυξήθηκαν τα ραντεβού πρώτης δόσης των άνω των 60, μετά τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη
INTIME / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού και η επιβολή προστίμου στους πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί, αύξησε τα ραντεβού για τη χορήγηση της πρώτης δόσης.

Σχεδόν τριπλάσια ήταν τα ραντεβού πρώτης δόσης που προγραμματίστηκαν την Τρίτη (30.11), ημέρα κατά την οποία ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους πολίτες άνω των 60 ετών αλλά και την επιβολή προστίμου 100 ευρώ, με τα χρήματα να πηγαίνουν για την ενίσχυση των δομών υγείας, σε όσους δεν συμμορφώνονται στην υποχρεωτικότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το εμβολιαστικό πρόγραμμα, υπήρξε ραγδαία αύξηση και είναι ενδεικτικό πως κλείστηκαν σχεδόν τα τριπλάσια ραντεβού στη διάρκεια της ημέρας, από πολίτες άνω των 60 ετών.

Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος των τελευταίων δέκα ημερών για ραντεβού πρώτης δόσης, σε ό,τι αφορά τους πολίτες άνω των 60 ετών, ήταν τα 2.600 την ημέρα. Την Τρίτη (30.11), μέχρι το απόγευμα, είχαν κλειστεί 6.000 ραντεβού πρώτης δόσης από πολίτες άνω των 60 ετών.

Νέα μέτρα: Τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 ετών

Όπως πρώτο είχε γράψει το Newsbomb.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60 ετών, οι οποίοι θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού μέχρι τις 16/1, αλλιώς θα τους επιβάλλεται 100 ευρώ πρόστιμο τον μήνα που θα πηγαίνει σε ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Το πρόστιμο θα επιβάλλεται αυτόματα από την ΑΑΔΕ μετά από σχετική διασταύρωση των στοιχείων. Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή οι πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί ανέρχονται στους 550.000.

Επίσης, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το διάστημα από 6 έως 12 Δεκεμβρίου θα παρέχεται δωρεάν σε όλους ένα self test προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά του ιού την περίοδο των εορτών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Βρήκαν την 16χρονη κόρη τους κρεμασμένη

Κύμα οργής για το πρόστιμο των 100 ευρώ: «Δεν ταιριάζουν σε δημοκρατία αυτά τα μέτρα»

Νέα μέτρα: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60, αλλιώς πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα

Χαμός στο Twitter με το πρόστιμο των 100 ευρώ: «Έχουμε αρχίσει να ντρεπόμαστε και οι εμβολιασμένοι»