ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμβολιασμοί, τρίτη δόση και πίεση στο ΕΣΥ στην ατζέντα της κυβέρνησης

εμβολιασμοι τριτη δοση
Η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης είναι στόχος της κυβέρνησης.
InTime / ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Η αργή και σταδιακή σταθεροποίηση των κρουσμάτων προκαλεί ικανοποίηση στο κυβερνητικό επιτελείο, στο οποίο ωστόσο επικρατεί προβληματισμός για την αύξηση των διασωληνωμένων που ασκεί πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας. Τα δεδομένα για την τρίτη δόση του εμβολίου.

Οι επόμενες ημέρες κρίνονται κρίσιμες για την εξέλιξη των σκληρών επιδημιολογικών δεικτών, ενώ θα καταδειχθεί και η αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή τις προηγούμενες εβδομάδες.

Από την άλλη πλευρά θετικά είναι τα μηνύματα από τον εμβολιασμό, καθώς διατηρείται η αύξηση στο κλείσιμο ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου στους πολίτες άνω των 60 ετών μετά και το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού και την επιβολή προστίμου 100 ευρώ τον μήνα για όσους δεν προχωρήσουν στη διαδικασία. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης μέχρι και την Πέμπτη το μεσημέρι προγραμματίστηκαν επιπλέον 11.500 ραντεβού.

Παράλληλα η αυξημένη ζήτηση που υπάρχει τα τελευταία 24ωρα για τον εμβολιασμό των πολιτών, έφερε ενίσχυση της δυνατότητας προγραμματισμού ραντεβού. Όσοι, λοιπόν, επιθυμούν να εμβολιαστούν ακόμα και την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, θα βρουν κενές ώρες αν μπουν στο emvolio.gov.gr.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, άνοιξαν επιπλέον 60.000 θέσεις για τη συγκεκριμένη ημέρα, έτσι ώστε να μπορέσουν τα εμβολιαστικά κέντρα να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες.

«Ανοίξαμε 60.000 νέα διαθέσιμα ραντεβού για εμβολιασμό για πρώτη, δεύτερη και τρίτη δόση την Κυριακή 05 Δεκεμβρίου», έγραψε στην ανάρτησή του στο Facebook, ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Εν τω μεταξύ τις επόμενες ώρες αναμένονται εξελίξεις αναφορικά με την τρίτη δόση του εμβολίου καθώς στόχος, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, είναι οι πολίτες να την πραγματοποιούν πριν τους έξι μήνες.

Η κυβέρνηση έχει καταθέσει αίτημα στην αρμόδια Επιτροπή για πραγματοποίηση της τρίτης δόσης στους τέσσερις μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης. Έτσι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα ή το Σάββατο προκειμένου να αποφανθεί. Εφόσον η επιτροπή κάνει δεκτό το αίτημα, η απόφαση πιθανότατα, θα ισχύσει από την ερχόμενη Δευτέρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κύκλωμα: Το «βαθύ λαρύγγι» και ο φάκελος που έκαψε τους αστυνομικούς – Τα «ριχτάδικα» και ο κηπουρός

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτός είναι ο «ασθενής μηδέν» στην Ελλάδα – «Είμαι σε ένα δωμάτιο μόνος μου»

Άγριες Μέλισσες Spoiler: Το Διαφάνι θα αιματοκυλιστεί – Ο Λάμπρος μπροστά στο μεγάλο δίλημμα