ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Έκλεισαν οι κάλπες μετά από 13 ώρες - Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα

Αποτελέσματα εκλογών ΚΙΝΑΛ
Μεγάλη ικανοποίηση εκφράζεται από όλα τα στρατόπεδα των υποψηφίων για την συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ
Intime News

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Μετά από 13 ώρες που ήταν ανοικτές οι κάλπες (με επιπλέον μια ώρα παράτασης) και συμμετοχή που έσπασε ρεκόρ με πάνω από 260.000 ψήφους, έληξε στις 20:00 το βράδυ της Κυριακής, ο πρώτος γύρος του εκλογικού θρίλερ για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ

Συμμετοχή ρεκόρ που λίγο κάτω από τους 300.000 ψήφους καταγράφηκε κατά τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ. Είναι ενδεικτικό ότι κατά την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας υπήρξε έλλειψη σε ψηφοδέλτια, ενώ κάποια στιγμή κατά την διάρκεια της ημέρας, καταγράφηκαν 430 ψήφοι ανά λεπτό, που μεταφράζεται σε 25.000 ψήφους την ώρα.

Η καταμέτρηση των ψήφων έχει ξεκινήσει ήδη και θα κρατήσει όλο το βράδυ με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για «θρίλερ» αναφορικά με το τελικό αποτελέσματα. Σε ορισμένα εκλογικά κέντρα δόθηκε παράταση (δεύτερη) και μετά τις 20:00το βράδυ, προκειμένου να καταφέρουν να ψηφίσουν όσοι πολίτες περίμεναν καρτερικά στην ουρά.

Εν τω μεταξύ τα εκλογικά κέντρα σε Κρήτη, Δυτική Αττική, Θεσσαλονίκη και Α’ Αθηνών εμφανίζουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή και σύμφωνα με εκτιμήσεις οι συγκεκριμένες περιοχές θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό και το εκλογικό αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα, ικανοποίηση επικρατεί στη Χαριλάου Τρικούπη από τη αυξημένη συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται να προηγείται των υπόλοιπων υποψηφίων, όπως τονίζει το επιτελείο του, ενώ όπως εκτιμά το επιτελείο του Ανδρέα Λοβέρδου, ο ίδιος πέρασε στον δεύτερο γύρο.

Σημειώνεται ότι σε περίπου δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης αναμένεται να υπάρχει εικόνα για το 15% των αποτελεσμάτων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το ευρωπαϊκό μπάσκετ θρηνεί: Πέθανε ο Στέφαν Γέλοβατς της ΑΕΚ

Ανατροπή με τα Μερομήνια: Η νέα πρόβλεψη για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

ΚΙΝΑΛ: Στην τελική ευθεία οι εκλογές - Όλες οι εξελίξεις λίγο πριν τα τελικά αποτελέσματα -LIVE BLOG

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκαν ανθρώπινα οστά σε υπόγειο πολυκατοικίας