ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΛΟΒΕΡΔΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Με καταμετρημένο το 90% προηγείται ο Ν. Ανδρουλάκης - Live τα αποτελέσματα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Intimenews

Εκλογές ΚΙΝΑΛ αποτελέσματα: Μπροστά ο Νίκος Ανδρουλάκης στην πρώτη ενσωμάτωση αποτελεσμάτων

Με το 90% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί, το αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ είναι πλέον σχεδόν τελικό. Η σειρά κατάταξης δεν άλλαξε: Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πρώτος με 37,11%, ο Γιώργος Παπανδρέου δεύτερος με 27,6% και τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 26,6%. Οι κ.κ. Χρηστίδης, Καστανίδης, Γερουλάνος συγκέντρωσαν περί το 3%.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κυριάρχησε στη νότια Ελλάδα -συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης-, πρώτευσε στη βόρεια και στην κεντρική Ελλάδα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου πρώτευσε στη δυτική Ελλάδα. Στην Αττική πλειοψήφησε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Οι κάλπες έκλεισαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ, ενώ με απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ, η ψηφοφορία παρατάθηκε σε ορισμένα εκλογικά τμήματα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη κι άλλες μεγάλες πόλεις καθώς ήταν μεγάλες οι ουρές όσων ήθελαν να ψηφίσουν και δεν ήταν δυνατόν να αποκλειστούν από τη ψηφοφορία.

Σύμφωνα με τις τελικές εκτιμήσεις η συμμετοχή έφτασε περίπου σε 276.000 άτομα, υπερβαίνοντας κατά πολύ τα 212.000 άτομα που συμμετείχαν στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία του 2017.

Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Τα πρώτα αποτελέσματα από την επικράτεια

Τα πρώτα αποτελέσματα από τις μικρές περιφέρειες γίνονται γνωστά, όσο περνάει η ώρα, από τη στιγμή που έκλεισαν οι κάλπες σε όλη τη χώρα.

Όπως έγινε γνωστό, στα Άγραφα προηγείται ο Γιώργος Παπανδρέου με 47 ψήφους, ενώ ακολουθεί με μικρή διαφορά ο Νϊκος Ανδρουλάκης με 33 ψήφους αντίστοιχα. Ο Ανδρέας Λοβέρδος έρχεται τρίτος με 11, ο Παύλος Γερουλάνος με 2 και ο Παύλος Χρηστίδης με μία ψήφο.

Στην Ελαφόνησο όπου έκλεισαν οι κάλπες στις 20:00 , ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται με 41 ψήφους, ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 28 και από μια ψήφο έλαβαν Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ από μία ψήφο πήραν οι κ.κ Ανδρουλάκης και Παύλος Χρηστίδης.

Στην Πάτμο προηγείται με 58 ψήφους ο Ανδρέας Λοβέρδος, ακολουθεί με 24 ο Νίκος Ανδρουλάκης και έπεται ο Γιώργος Παπανδρέου με 22.

Στη Λέρο πρώτος ο Ανδρουλάκης με 45 ψήφους, ακολουθούν Λοβέρδος με 38, Παπανδρέου με 32 και Χρηστίδης με 33 ψήφους.

Στην Αμοργό πρώτος με 26 ψήφους εμφανίζεται ο Ανδρουλάκης, ακολουθεί ο Πάυλος Χρηστίδης με 15 και ακολουθούν Παπανδρέου με 9, Λοβέρδος με 2 και Καστανίδης 1.

Στη Στυλίδα καταγράφεται πρωτιά Ανδρουλάκη με 108 ψήφους, ακολουθεί ο Παπανδρέου με 57 ψήφους και στη συνέχεια ο Λοβέρδος με 55 ψήφους.

Στο Βλαχογιάννι Ελασσόνας πρώτος εμφανίζεται ο Ανδρουλάκης με 58 ψήφους, ενώ ακολουθούν Παπανδρέου με 29, Λοβέρδος με 22, Χρηστίδης με 23 και Γερουλάνος με 1 ψήφο.

Στο Μακροχώρι Ημαθίας πρώτος ο Λοβέρδος με 96 ψήφους, δεύτερος Ανδρουλάκης με 79 και ακολουθούν Παπανδρέου με 49 και Καστανίδης με 24.

Στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού πρώτος ο Νίκος Ανδρουλάκης μ 56 ψήφους, δευτερος ο Γιώργος Παπανδρέου με 47, τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 10, τέταρτος ο Παύλος Χρηστίδης με 3, ενώ κανέναν ψήφο δεν έλαβε ο Παύλος Γερουλάνος.

Στο Ρέθυμνο Κρήτης, ο Νίκος Ανδρουλάκης έρχεται πρώτος με διαφορά με 189 ψήφους, δεύτερος ο Γιώργος Παπανδρέου με 34, τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 13, ενώ ακολουθούν οι Παύλος Χρηστίδης και Χάρης Καστανίδης με 6 και 1 ψήφους αντίστοιχα.

Στα Τέμπη Λάρισας, πρώτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 30 ψήφους, δεύτερος ο Γιώργος Παπανδρέου με 25, τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 22, ενώ ακολουθούν οι Χάρης Καστανίδης με 6, Παύλος Χρηστίδης με 3 και Παύλος Γερουλάνος με 1.

Πρώτος ο Ανδρουλάκης στο Σχηματάρι Βοιωτίας, ακολουθούν Λοβέρδος με 96 και Παπανδρέου με 84.

Από νωρίς έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία στην Αυστραλία, καθώς είχαν ανοίξει νωρίτερα, λόγω της διαφοράς ώρας.

Συγκεκριμένα, στο σύνολο 108 ψηφισάντων, τα αποτελέσματα εκεί έχουν ως εξής: Παπανδρέου (54 ψήφοι), ποσοστό 50%, Λοβέρδος (34), ποσοστό 31.48%, Ανδρουλάκης (12 ψήφοι), ποσοστό 11.1%, Καστανίδης (3 ψήφοι), ποσοστό 2.78%, Χρηστίδης (3 ψήφοι), ποσοστό 2.78% και Γερουλάνος (2 ψήφοι), ποσοστό 1.85%.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το ευρωπαϊκό μπάσκετ θρηνεί: Πέθανε ο Στέφαν Γέλοβατς της ΑΕΚ

Ανατροπή με τα Μερομήνια: Η νέα πρόβλεψη για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Χειροτονήθηκε ιερέας ο Δημήτρης Λινός, σύζυγος της καθηγήτριας επιδημιολογίας Αθηνάς Λινού