ΚΑΘΑΡΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Νικητής ο Νίκος Ανδρουλάκης - Η πρωτιά που βάζει «ταφόπλακα» στο χθες

Νικητής ο Νίκης Ανδρουλάκης
Νικητής ο Νίκης Ανδρουλάκης
Intimenews

Η νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ είναι καθαρή εντολή για να αλλάξει σελίδα το ΠΑΣΟΚ και να φύγει μακριά από το βρώμικο και σκοτεινό παρελθόν

Η μεγάλη νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη στον 1ο γύρο των εκλογών για την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής δεν είναι μόνο μια τεράστια ανατροπή, κόντρα στο σύστημα των «δεινοσαύρων» που επιχείρησαν να ξεπλυθούν πολιτικά μέσω του ΚΙΝΑΛ. Ακόμα κι αν χρειαστεί να προχωρήσουν οι διαδικασίες στον 2ο γύρο η επικράτηση του Ανδρουλάκη έχει ήδη στείλει πολλά μηνύματα σε πολλές κατευθύνσεις και αρκετοί εκτιμούν ότι ουσιαστικά είναι πλέον ο αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής/ΠΑΣΟΚ.

Η νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη είναι καθαρή εντολή για να αλλάξει σελίδα το ΠΑΣΟΚ και να φύγει μακριά από το βρώμικο και σκοτεινό παρελθόν, από τον βούρκο στον οποίο τον κύλησαν τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου, όσο και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ευτυχώς ο λαός δεν ξεχνά και δεν συγχωρεί. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ γύρισε το ρολόι μπροστά, και άφησε πίσω το σκοτεινό παρελθόν που ξεπούλησε την Ελλάδα, που συνέτριψε τις ελληνικές οικογένειες, που εξαθλίωσε το βιοτικό μας επίπεδο.

Η υπεροχή του Ανδρουλάκη είναι ένα ράπισμα σε όλο το status quo που ήθελε να επαναφέρει ως ρυθμιστικούς παράγοντες της πολιτικής ζωής του τόπου τον Λοβέρδο και τον Παπανδρέου για να συνεργαστούν είτε με τη ΝΔ, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ και να σχηματίσουν την όποια κυβέρνηση. Αυτό το σύστημα, αυτό το κατεστημένο έπαιξε τα ρέστα του με στημένες παραστάσεις νίκης και τελικά έχασε.

«Ντόπαραν» εδώ και καιρό όλο το πολιτικό σύστημα με δήθεν πληροφορίες ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Γιώργος Παπανδρέου σαρώνουν και ότι δήθεν ο «κομματικός» Ανδρουλάκης θα πάει… άπατος. Έπιασαν στασίδι σε όλες τις εφημερίδες και σε όλες τις τηλεοράσεις και υπόσχονταν λαγούς με πετραχήλια. Μέχρι και το πρωί της Κυριακής διοχέτευαν fake ειδήσεις ότι ο Γιώργος Παπανδρέου σαρώνει και θα βγει από τον πρώτο γύρο. Απίστευτες αθλιότητες… Μόνο που υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο και οι ψηφοφόροι γύρισαν τις πλάτες στα στημένα και έκαψαν τη σημαδεμένη τράπουλα.

Μια μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού φαίνεται ότι δεν ξεχνά τόσο εύκολα όλα όσα εξευτελιστικά ζήσαμε τα χρόνια των μνημονίων. Την φτώχεια, την ανέχεια, τις περικοπές μισθών και συντάξεων. Την πλήρη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, την αποεπένδυση και την αποβιομηχανοποίηση της χώρας… Τελικά ο λαός δεν ξεχνά!

Το αποτέλεσμα των εκλογών του ΚΙΝΑΛ βάζει από τον 1ο γύρο στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας έναν άνθρωπο που έριξε την ασπίδα και εγκατέλειψε την πρωθυπουργία της Ελλάδας ως κοινός λιποτάκτης, στην πιο κρίσιμη στιγμή για τον τόπο. Που παρέδωσε την εξουσία στα χέρια των τραπεζιτών και ενός άθλιου πολιτικού μορφώματος που ονομάστηκε «κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου». Μια κυβέρνηση που κατέλυσε κάθε έννοια Δημοκρατίας και έκανε κουρελόχαρτο του Σύνταγμα της Ελλάδας για να εφαρμοστεί το ανθρωποκτόνο PSI που έβαλε την ταφόπλακα στα ασφαλιστικά ταμεία και στις αποταμιεύσεις εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που έκαναν αποταμιεύσεις μέσω κρατικών ομολόγων.

Αυτή την Κυριακή, μια μερίδα του ελληνικού λαού βάζει ταφόπλακα και στον έτερο Καππαδόκη τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον μεγαλύτερο πολιτικό ακροβάτη της μεταπολίτευσης. Τον άνθρωπο που διέλυσε τα εργασιακά δικαιώματα, το ΕΣΥ και την Παιδεία. Δεν έδωσαν συγχωροχάρτι σε ένα flunky τύπο που υπηρέτησε όσο κανείς άλλος τις παράλογες επιταγές της τρόικας και των συμφερόντων των ξένων funds που απαιτούσαν την φτωχοποίηση της χώρας. Φωνή λαού, οργή Θεού. Τώρα όλοι αυτοί οι πολιτικοί δεινόσαυροι οφείλουν να κρυφτούν, να βάλουν το κεφάλι στο έδαφος και να κρυφτούν. Αποτελούν πολιτικά βαρίδια για τον τόπο και την Δημοκρατία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το ευρωπαϊκό μπάσκετ θρηνεί: Πέθανε ο Στέφαν Γέλοβατς της ΑΕΚ

Ανατροπή με τα Μερομήνια: Η νέα πρόβλεψη για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Χειροτονήθηκε ιερέας ο Δημήτρης Λινός, σύζυγος της καθηγήτριας επιδημιολογίας Αθηνάς Λινού