ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα ΚΙΝΑΛ: Ανδρουλάκης και Παπανδρέου στον β’ γύρο

Εκλογές ΚΙΝΑΛ
Νίκος Ανδρουλάκης - Γιώργος Παπανδρέου
In Τime

Εκλογές ΚΙΝΑΛ αποτελέσματα: Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου θα αναμετρηθούν στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Σύμφωνα με νεότερα αποτελέσματα από τη καταμέτρηση των ψήφων στην εσωκομματική ψηφοφορία του Κινήματος Αλλαγής, που έδωσε η αρμόδια Επιτροπή (ΕΔΕΚΑΠ) η σειρά δεν έχει αλλάξει.

Συγκεκριμένα, στο 90,3% των εκλογικών τμημάτων, τα αποτελέσματα είναι:

  • Νίκος Ανδρουλάκης 37,11%.
  • Γιώργος Παπανδρέου 27,75%.
  • Ανδρέας Λοβέρδος 25,91%.
  • Παύλος Χρηστίδης 3,25%
  • Χάρης Καστανίδης 3%
  • Παύλος Γερουλάνος 2,97%.

Οι κάλπες έκλεισαν λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ ενώ, με απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ, η ψηφοφορία παρατάθηκε σε ορισμένα εκλογικά τμήματα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη κι άλλες μεγάλες πόλεις καθώς ήταν μεγάλες οι ουρές όσων ήθελαν να ψηφίσουν και δεν ήταν δυνατόν να αποκλειστούν από τη ψηφοφορία.

Οι αντιδράσεις των υποψηφίων

Πανηγυρικό είναι το κλίμα που επικρατεί στο επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της πρώτης Κυριακής.

Αντιθέτως, απογοήτευση επικρατεί στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου στον απόηχο των αποτελεσμάτων των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ.

Να σημειωθεί πως νωρίτερα την Κυριακή, οι επιτελείς του κ. Παπανδρέου εκτιμούσαν πως ο πρώην πρωθυπουργός θα πάρει την πρωτιά αλλά διαψεύστηκαν πανηγυρικά, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να κόβει τελικά πρώτος το νήμα.

Γρίφο αποτελεί η στάση που θα κρατήσει ο Ανδρέας Λοβέρδος στο β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ.

Ανδρουλάκης: Η δημοκρατική παράταξη επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει

Ο νικητής του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι «η Δημοκρατική παράταξη επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει» και δεσμεύτηκε ότι θα τηρήσει την εντολή της βάσης για αυτονομία , ενότητα και ανανέωση.

«Δύναμή μου είναι η βάση της παράταξης», είπε ο κ. Ανδρουλάκης. Ευχαρίστησε τους συνυποψήφιους του για τον πολιτισμένο αγώνα και τους 270 .000 πολίτες που ψήφισαν.

Παπανδρέου: Σας καλώ όλους στη μάχη της επόμενης Κυριακής

Λίγο πριν τη 01:00, ο Γιώργος Παπανδρέου προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Ευχαριστούμε τον κόσμο που κινητοποιήθηκε. Την άλλη Κυριακή όσοι μας τίμησαν αποφασίζουν για την τύχη της παράταξης. Αποφασίζουν για την πορεία και το μέλλον. Αποφασίζουν για την ταυτότητα και την προοδευτική πορεία του κόμματός μας. Σας καλώ όλους στη μάχη της επόμενης Κυριακής».

Λοβέρδος: Συνεχίζω με ενότητα και σεμνότητα

Την πίστη του ότι η παράταξη έχει μέλλον εξέφρασε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος βρέθηκε στην 3η θέση της ψηφοφορίας για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

Αρχικά, ο κ. Λοβέρδος ζήτησε συγγνώμη για την αναμονή, αλλά όπως είπε έπρεπε να ακολουθήσει την ροή των πραγμάτων.

Στη συνέχεια δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την ψυχή που τους εκατοντάδες πολίτες που συμμετείχαν στη γιορτή της Δημοκρατίας. Η Δημοκρατική Παράταξη έχει μέλλον. Συνεχίζω με σεμνότητα και ενότητα».

Χρηστίδης: Ανοίξαμε νέους δρόμους για να πάμε μπροστά

«Η μαζική συμμετοχή των εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, μας γεμίζει με αισιοδοξία και ευθύνη. Δίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα επανεκκίνησης και προοπτικής της παράταξης και ταυτόχρονα επιβραβεύει τον αγώνα και την παρακαταθήκη της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά.
Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους χιλιάδες συντρόφους που εμπιστεύτηκαν τη δική μου υποψηφιότητα. Συμπορευτήκαμε όλοι μαζί σε ένα ταξίδι 40 ημερών. Ξεκινήσαμε από το μηδέν και ανοίξαμε νέους δρόμους για να πάμε μπροστά. Η εμπιστοσύνη σας εκτός από τιμή είναι και ευθύνη
» δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Νικητής ο Νίκος Ανδρουλάκης - Η πρωτιά που βάζει «ταφόπλακα» στο χθες

Το ευρωπαϊκό μπάσκετ θρηνεί: Πέθανε ο Στέφαν Γέλοβατς της ΑΕΚ

Ανατροπή με τα Μερομήνια: Η νέα πρόβλεψη για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Χειροτονήθηκε ιερέας ο Δημήτρης Λινός, σύζυγος της καθηγήτριας επιδημιολογίας Αθηνάς Λινού