ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Αδιαφιλονίκητο φαβορί ο Νίκος Ανδρουλάκης – Από τι εξαρτάται ένας εκλογικός θρίαμβος

Νίκος Ανδρουλάκης Εκλογές ΚΙΝΑΛ
Έτοιμος να αναδειχθεί πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης.
InTime

Οι αριθμοί έχουν την τιμητική τους στις εκλογικές διαδικασίες. Αυτός είναι ο λόγος που τα κομπιουτεράκια έχουν πάρει φωτιά αναφορικά με το δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στο ΚΙΝΑΛ.

Η ξεκάθαρη δήλωση στήριξης του Ανδρέα Λοβέρδου στο Νίκο Ανδρουλάκη αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες του τελευταίου να αναδειχθεί νικητής από κάλπες της 12ης Δεκεμβρίου, ενώ βάζει τέλος στους ευσεβείς πόθους του Γιώργου Παπανδρέου για ανατροπή του αποτελέσματος της πρώτης Κυριακής.

Και μπορεί ο Ανδρέας Λοβέρδος να ξεκαθάρισε ότι είναι προσωπική η ψήφος του στο Νίκο Ανδρουλάκη και πως ο ίδιος δεν μπορεί να καθοδηγήσει τις δεκάδες χιλιάδες των ψηφοφόρων του στις κάλπες της 5ης Δεκεμβρίου, ωστόσο είναι βέβαιο ότι με τη δήλωση ο κ. Λοβέρδος ανοίγει το δρόμο στον κ. Ανδρουλάκη να αντλήσει ψήφους από μία δεξαμενή 69.000 ψηφοφόρων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχοντας λάβει πάνω από 98.000 ψήφους στον πρώτο γύρο έναντι 74.000 του κ. Παπανδρέου, έχει τη δυνατότητα να διευρύνει σημαντικά τη διαφορά των εννέα μονάδων, που αντιστοιχούν σε 25.000 ψήφους και να καταστεί νικητής, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα έναν εκλογικό θρίαμβο.

Ο παράγοντας - κλειδί που θα κρίνει το τελικό αποτέλεσμα την Κυριακή και τη διαφορά μεταξύ των δύο μονομάχων είναι το ποσοστό των ψηφοφόρων του Ανδρέα Λοβέρδου που θα προσέλθει στις κάλπες. Και μπορεί να είναι σχεδόν αδύνατο για το Γιώργο Παπανδρέου να πάρει ψήφους από τη δεξαμενή Λοβέρδου, ωστόσο φαντάζει δύσκολο το σύνολο των συγκεκριμένων ψηφοφόρων να πάει στον κ. Ανδρουλάκη.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι πόσοι από αυτούς που ψήφισαν τον Ανδρέα Λοβέρδο θα ακολουθήσουν την επιλογή του πρώην υπουργού και πόσοι θα επιλέξουν να απέχουν από την εκλογική διαδικασία.

Μία ακόμη ενδιαφέρουσα παράμετρος είναι πως στελέχη και βουλευτές που στήριξαν στον πρώτο γύρο τον κ. Λοβέρδο, τάσσονται τώρα υπέρ του Ανδρουλάκη. Ειδικότερα οι βουλευτές κ.κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, Χαρά Κεφαλίδου και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος ανακοίνωσαν τη στήριξή τους στο Νίκο Ανδρουλάκη.

Αρχικά, η βουλευτής Δυτικής Αττικής Νάντια Γιαννακοπούλου εξέδωσε δημόσια δήλωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «η διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου είναι τόσο μεγάλη, που τίποτε δεν μπορεί να τη θολώσει, να την αμφισβητήσει ή να τη διαφοροποιήσει. Χρέος όλων μας μας είναι να τη σεβαστούμε. Ποτέ δεν κρύφτηκα, πολύ περισσότερο σε μείζονα θέματα . Γι’ αυτό δηλώνω δημόσια ότι στις εκλογές του δεύτερου γύρου στηρίζω τον Νίκο Ανδρουλάκη, τονίζοντας συγχρόνως, ότι σε αυτό τον Αγώνα δεν περισσεύει κανείς και η ενότητα της παράταξής μας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία μας».

Παράλληλα, από την πλευρά της η βουλευτής Δράμας του ΚΙΝΑΛ Χαρά Κεφαλίδου σε ραδιοφωνική της παρέμβαση, ήδη, από την Δευτέρα 7/12 κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να αποσυρθεί και να μη γίνει β’ γύρος εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, όπερ σημαίνει ότι θα στηρίξει τον κ. Ανδρουλάκη την ερχόμενη Κυριακή.

Τέλος, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του κόμματος Δημήτρης Κωνσταντόπουλος τάσσεται επίσης υπέρ της απόφασης Λοβέρδου και θα στηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Ήταν σοκαριστικό - Δεν ήξερα αν θα προλάβω να ξαναδώ τον γιο μου»

Τραγωδία στο Νέο Ηράκλειο: Τα δύο σημειώματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για απόπειρα αρπαγής 11χρονης – Την περίμεναν να βγει από το σχολικό (vid)