ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Παπανδρέου-Αμπάς

Συνάντηση Παπανδρέου-Αμπάς
Τη στήριξη της Ελλάδας στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου, βιώσιμου, ενιαίου και δημοκρατικού παλαιστινιακού κράτους

Τη στήριξη της Ελλάδας στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου, βιώσιμου, ενιαίου και δημοκρατικού παλαιστινιακού κράτους, που θα συνυπάρχει ειρηνικά με το Ισραήλ, επανέλαβε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τόνισε, ότι ο κ. Αμπάς δείχνει έμπρακτα ποιος είναι ο δρόμος για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, "που είναι ακριβώς η δημιουργία του παλαιστινιακού κράτους" .
Σημείωσε δε ότι "η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να στέκεται αρωγός στις προσπάθειες της Παλαιστίνης και του παλαιστινιακού λαού, για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση που θα διευκολύνει τη συνολική διευθέτηση του Μεσανατολικού ζητήματος".

Η αραβική ειρηνευτική πρωτοβουλία παραμένει για τη διεθνή κοινότητα ένα σημαντικό εργαλείο για την επίτευξη αυτού του στόχου, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι "η Ελλάδα που διατηρεί φιλικές σχέσεις με όλα τα κράτη της περιοχής, είναι έτοιμη να συνεισφέρει στην ειρηνευτική διαδικασία και τώρα και στο μέλλον".

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι, σε συνεννόηση και με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, η Ελλάδα θα πάρει πρωτοβουλία να οργανωθεί μια περιφερειακή δύναμη για την κατάσβεση πυρκαγιών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Την απόλυτη και πλήρη στήριξη του, προς αυτή την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, εξέφρασε ο κ. Αμπάς.

"Είμαστε σίγουροι ότι καταβάλλετε κάθε προσπάθεια για την επίλυση του Παλαιστινιακού με τρόπο δίκαιο", τόνισε, από την πλευρά του, ο κ. Αμπάς και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα, η οποία όπως σημείωσε "παίζει έναν σημαντικό ρόλο στην ΕΕ".

Ροή Ειδήσεων