ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έλαβε η κυβέρνηση το ''sms'' Στρος Καν

Έλαβε η κυβέρνηση το ''sms'' Στρος Καν
Έλαβε η κυβέρνηση το «μήνυμα» του Ντομινίκ Στρος Καν, λίγες μόλις ώρες μετά την αναχώρηση του ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ από τη χώρα μας...

Έλαβε η κυβέρνηση το «μήνυμα» του Ντομινίκ Στρος Καν, λίγες μόλις ώρες μετά την αναχώρηση του ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ από τη χώρα μας.

«Δε μπορεί να υπάρχει περαιτέρω μείωση μισθών, όμως ο μισθός θα πρέπει να έχει σχέση με την παραγωγικότητα», ανέφερε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, υιοθετώντας απόλυτα τις συστάσεις Στρος Καν χθες στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, περί σύνδεσης αποδοχών και παραγωγικότητας.

Σχετικά με τις εργασιακές σχέσεις, ο κ. Πεταλωτής, είπε ότι όπου υπερισχύσουν οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα γίνεται με προϋποθέσεις και χρονικούς περιορισμούς και μόνο για να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας.

Όσον αφορά στην αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπογράμμισε ότι, στόχος είναι ο εξορθολογισμός της λειτουργίας τους και η μείωση της σπατάλης.

Οι αλλαγές στις ΔΕΚΟ, οι εργασιακές σχέσεις και ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα τεθούν επί τάπητος στο υπουργικό συμβούλιο, που συνεδριάζει νωρίς αύριο το μεσημέρι, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Ροή Ειδήσεων