ΕΛΛΑΔΑ

Τώρα: Εισβολή κουκουλοφόρων στην ΑΣΟΕΕ - Επιτέθηκαν και τραυμάτισαν καθηγητή

Τώρα: Εισβολή κουκουλοφόρων στην ΑΣΟΕΕ - Επιτέθηκαν και τραυμάτισαν καθηγητή
Το κτήριο της ΑΣΟΕΕ στην οδό Πατησίων

Ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα στην ΑΣΟΕΕ, καθώς κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε σχολή και ξυλοκόπησαν καθηγητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα αγνώστων που φορούσε κουκούλες μπήκε στο κτήριο της οδού Πατησίων και κατευθύνθηκε προς αμφιθέτρο όπου εκείνη τη στιγμή πραγματοποιούνταν μάθημα.

Οι κουκουλοφόροι πλησίασαν τον καθηγητή και τον χτύπησαν τραυματίζοντάς τον.

Μάλιστα οι νεαροί που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, χτύπησαν και τους φοιτητές που προσπάθησαν να προστατεύσουν τον καθηγητή, Αναστάσιο Δράκο που δέχτηκε την επίθεση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα κίνητρα των δραστών είναι άγνωστα, από επαγγελματικά και θέματα που αφορούν το Πανεπιστήμιο, μέχρι προσωπικά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Επισημαίνουμε πως η επίθεση αυτή έρχεται αμέσως μετά τις απειλές κατά του πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη και τις δεσμεύσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ότι τέτοια φαινόμενα δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά.

«Οι απειλές αυτών των περιθωριακών ατόμων δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα», διεμήνυσε και ξεκαθάρισε πως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτης επιτέλους προχωράει σε πράξεις. «Δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στο δικαίωμα φοιτητών και εκπαιδευτικών να είναι ασφαλείς μέσα στα Πανεπιστήμιά τους», είπε ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ερωτηθείς για την ανοχή τόσων ετών, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε: «Ας μην ψάχνουμε να βρούμε τι έφταιξε στο παρελθόν. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου που δεν καταδικάζει αυτές τις φασιστικές πρακτικές εντός του ΑΠΘ. Να καταδικάσουν οι πάντες, κόμματα και αυτοδιοίκηση και επιτέλους αυτοί οι περιθωριακοί τύποι ας δείξουν το πρόσωπό τους. Ο υπουργός γνωστοποίησε πως ξεκινάει η εκπαίδευση της αστυνομίας πανεπιστημίων και θα ολοκληρωθεί σε 4 μήνες. «Απόλυτη προτεραιότητά μας η ασφάλεια όλης της πανεπιστημιακής κοινότητας», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θα μαζέψει κάποιος επιτέλους τον Άρη Πορτοσάλτε;

Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Πώς θα λάβετε έξτρα έκπτωση φόρου έως 2.200 ευρώ

Παράταση μέτρων για μια εβδομάδα «δείχνουν» οι τελευταίες πληροφορίες

Survivor Spoiler: Αναχώρησε για Άγιο Δομίνικο - Το σχόλιο της συντρόφου του (video)