ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργικό Συμβούλιο: Στο τραπέζι του Μαξίμου οι ευθύνες για την «Ελπίδα» - Πρώτη παρέμβαση Μητσοτάκη

Υπουργικό Συμβούλιο: Στο τραπέζι του Μαξίμου οι ευθύνες για την «Ελπίδα» - Πρώτη παρέμβαση Μητσοτάκη
Οι εικόνες με τους εγκλωβισμένους οδηγούς στην Αττική Οδό μόνο ικανοποίηση δεν έχουν προκαλέσει στο κυβερνητικό επιτελείο
INTIME

Η πρώτη παρέμβαση Μητσοτάκη μετά τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία

Επί τάπητος αναμένονται να βρεθούν στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο οι ευθύνες και οι παραλείψεις για την εικόνα που παρουσίασε ο κρατικός μηχανισμός στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας Ελπίδα.

Οι εικόνες με τους εγκλωβισμένους οδηγούς στην Αττική Οδό μόνο ικανοποίηση δεν έχουν προκαλέσει στο κυβερνητικό επιτελείο και για το λόγο αυτό θα επιχειρηθεί μια πρώτη αποτίμηση. Δεν είναι τυχαίο ότι στο ενημερωτικό σημείωμα για την συνεδρίαση αναφέρεται ότι θα υπάρξει τοποθέτηση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Η πρώτη παρέμβαση του πρωθυπουργού πιθανολογείται ότι θα είναι ενδεικτική για τις επόμενες κινήσεις του ενώ θα απαντήσει και στην σκληρή κριτική που έχει δεχθεί απ΄ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης με σκληρούς πολλές φορές χαρακτηρισμούς.

Σε ότι αφορά την απόδοση ευθυνών είναι σαφές ότι η κυβέρνηση εξ αρχής για τις εικόνες ντροπής στην Αττική Οδό απέδωσε την ευθύνη στην εταιρεία. Ακολούθησε η ανακοίνωση της αποζημίωσης στους εγκλωβισμένους οδηγούς μετά την παρέμβαση Μητσοτάκη αλλά και η παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της Αττικής Οδού που εκλαμβάνεται ως παραδοχή της ευθύνης.

Αυτό που μένει να δούμε από την τοποθέτηση του πρωθυπουργού είναι αν θα στρέψει τα βέλη του εκτός από την Αττική Οδό, για τις εικόνες ντροπής και την ταλαιπωρία εκατοντάδων πολιτών, και σε υπηρεσιακά και πολιτικά στελέχη που είτε θα κατονομάσει είτε θα φωτογραφίσει.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πάντως απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε οτι δεν είναι η ώρα αυτής της συζήτησης τώρα. Μην αποκλείοντας έτσι κινήσεις όταν καταλαγιάσουν οι αντιδράσεις.

Πάντως κυβερνητικά στελέχη σε δηλώσεις τους χθες απέδωσαν μεγάλο μερίδιο της ευθύνης, τουλάχιστον σε ότι αφορά τις κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας, στον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Τον περιφερειάρχη Αττικής έδειξε για τα προβλήματα στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας και ο υπουργός Κλιματικής ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΊ και σε ερώτηση για το χάος που επικράτησε σε δρόμους της πρωτεύουσας όπως η Κατεχάκη απάντησε ότι «για τους κεντρικούς άξονες την ευθύνη έχει η περιφέρεια η οποία δεν μπορεσε να υλοποιήσει τον σχεδιασμό»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.