ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
INTIME - Φωτογραφία αρχείου

Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης - «Προφανώς γίνεται αποδεκτή» απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε το μεσημερί της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας με έκτακτη παρέμβασή του στην ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείτο ο αναπτυξιακός νόμος. Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε στην ομιλία του ότι η πρόταση κατατίθεται για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην κακοκαιρία Ελπίδα, τη διαχείριση της πανδημίας, τον καλπασμό της ακρίβειας.

Όπως επεσήμανε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ζητάω σήμερα εκτάκτως το λόγο επειδή μια εδώ και πολλές μέρες γνωστή κακοκαιρία έθαψε στο χιόνι ολοκληρωτικά και οριστικά το επιτελικό κράτος του κύριου Μητσοτάκη, αφήνοντας χιλιάδες πολίτες στο έλεος της κακοκαιρίας, αφήνοντάς τους στους δρόμους και χωρίς ρεύμα ακόμα και σήμερα. Χωρίς βοήθεια, χωρίς οι κραυγές αγωνίας τους να φτάσουν ποτέ στον εξαφανισμένο τις δύσκολες ώρες της κρίσης πρωθυπουργό και έθαψε επίσης αυτός ο χιονιάς και τις τελευταίες αυταπάτες ότι αυτός ο πρωθυπουργός και αυτή η κυβέρνηση έχουν την θέληση και τη δυνατότητα να διδάσκονται από τα λάθη τους, να διδάσκονται από τις ολιγωρίες και τα αποτελέσματα της πολιτικής και των ιδεοληψιών τους».

«Ζήτησα σήμερα εκτάκτως το λόγο επειδή κάθε ώρα που η κυβέρνηση παραμένει στην εξουσία, τέσσερις με πέντε συμπολίτες μας χάνουν τη ζωή τους. Χάνονται καθημερινά συνάνθρωποί μας που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν εδώ και δύο χρόνια είχε ενισχυθεί το εθνικό σύστημα υγείας. Έχουν χαθεί 23.000 άνθρωποι. Η χώρα μας είναι χειρότερη στην Ευρώπη σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού και αυτός είναι ένας τραγικός απολογισμός, ένα διαρκές έγκλημα που καμία επικοινωνία δεν μπορεί να κρύψει. Ζήτησα σήμερα εκτάκτως το λόγο επειδή η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός που δεν πιστεύουν στο κράτος, ούτε ότι το κράτος πρέπει όταν το δημόσιο συμφέρον το απαιτεί να παρεμβαίνει στην αγορά, αρνούνται να ακούσουν, αρνούνται να καταλάβουν, αρνούνται να αισθανθούν, αρνούνται να πάρουν μέτρα και έχουν αφήσει την κερδοσκοπία και την ασυδοσία των συμφερόντων να λυμαίνονται με την ακρίβεια των ανθρώπων, χιλιάδων νοικοκυριών» πρόσθεσε σε υψηλούς τόνους ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα πρόσθεσε: «Ζήτησα σήμερα εκτάκτως το λόγο επειδή η φθορά του κύριου Μητσοτάκη, και η διαφθορά του επιτελικού κράτους που έχει πάρει ενδημικό χαρακτήρα, απλώνεται στο σύνολο του κράτους και υπονομεύει, φθείρει και εξουδετερώνει τις όποιες δυνατότητες του κρατικού μηχανισμού. Επειδή το ρουσφέτι, η αναξιοκρατία, η προκλητική επιβράβευση των γαλάζιων golden boys, η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος χωρίς καμία αιδώ και χωρίς καμία συναίσθηση οδηγούν γοργά την κοινωνία στην ανασφάλεια, στην οργή, στην αποσάθρωση και την οικονομία στον γκρεμό».

«Για τον κ. Μητσοτάκη πάντα φταίει κάποιος άλλος. Και σήμερα ζήτησα εκτάκτως το λόγο επειδή δεν πάει άλλο με την ανάλγητη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και επειδή έχουμε υποχρέωση, την απόγνωση και την οργή της πλειοψηφίας να την κάνουμε δύναμη πολιτικής αλλαγής και επειδή θεωρώ καθήκον μου να θέσω μπροστά στον ελληνικό λαό και στο κοινοβούλιο την πεποίθησή μου, ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό. Όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο» συνέχισε την τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και ο κ. Τσίπρας κατέληξε: «Καλούμε όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που βρίσκονται στην πλευρά της Δημοκρατίας και της προόδου να δώσουν το παρών σε αυτή την μεγάλη μάχη για την απαλλαγή της χώρας από το καθεστώς Μητσοτάκη. Καλούμε κάθε πολίτη να συστρατευτεί στον αγώνα μας να επανέλθει η δημοκρατική κανονικότητα, να επανέλθει η ασφάλεια και η διαρκής φροντίδα για κάθε πολίτη, να επανέλθει η κοινωνική δικαιοσύνη, το κοινωνικό κράτος, η δημόσια υγεία και παιδεία, να επανέλθει η ασφάλεια με ελευθερία και η ελευθερία με ασφάλεια σε αυτό τον τόπο αυτό μας αξίζει».

Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα

«Προφανώς η πρόταση γίνεται δεκτή» απάντησε εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με τον προεδρεύοντα της Βουλής να ανακοινώνει διακοπή της συζήτησης για τον αναπτυξιακό νόμο και την διαδικασία των τριών ημερών να ξεκινάει το απόγευμα της Παρασκευής.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης εκ μέρους της κυβέρνησης «προφανώς η πρόταση σας γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση, διακόπτεται η συνεδρίαση και αύριο το απόγευμα ξεκινάει συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας και την απάντηση σε όσα είπατε θα την δώσει η Βουλή την σε επόμενες τρεις ημέρες. Να μην ανησυχείτε καθόλου θα λάβετε όλες τις απαντήσεις για όλες τις υπερβολές και όλα τα ψέματα τα οποία προηγουμένως είπατε από τη Βουλή των ελλήνων και την κυβερνητική πλειοψηφία»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στο «φύγετε» και εξοργίζεται με τις δημοσκοπήσεις

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης εμφανίστηκε για να αποποιηθεί τις ευθύνες του