ΠΟΛΙΤΙΚΗ

"Κουράγιο μέχρι το...2012"

"Κουράγιο μέχρι το...2012"
«Συνυπογράφω την αποφασιστικότητα της Ελληνικής κυβέρνησης να βρεθεί η χώρα...

«Συνυπογράφω την αποφασιστικότητα της Ελληνικής κυβέρνησης να βρεθεί η χώρα στη σωστή πορεία» υπογράμμισε ο Όλι Ρεν μετά τη συνάντηση μιας ώρας που είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Ρεν προέβλεψε ότι, το 2011 και ιδιαίτερα στο β’ εξάμηνο θα υπάρξει «φως στο τούνελ», και το 2012 θα υπάρξει θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη.
Ο κοινοτικός επίτροπος σημείωσε ότι, το κάθε κράτος –μέλος της Ε.Ε πρέπει να τακτοποιήσει τα του οίκου του γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά «όλοι ανεβαίνουμε στην ίδια βάρκα και είναι ίδια η πρόκληση να συνεργαστούμε για οικονομική ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας».
Ο Έλληνας πρωθυπουργός παρατήρησε ότι, υπήρχε λιγότερη ένταση και αγωνία στις σημερινές συναντήσεις και από τις δυο πλευρές και «αυτό αποτελεί σημαντική απόδειξη ότι διανύσαμε σημαντική απόσταση από τις αρχές του έτους.»
«Δώσαμε και δίνουμε μεγάλο αγώνα για την αξιοπιστία μας, δημιουργήσαμε εκ του μηδενός μηχανισμό στήριξης και επιβεβαιωθήκαμε από τα γεγονότα ότι δεν ήταν η Ελλάδα μόνο το πρόβλημα» υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου για να προσθέσει: « Η Ελλάδα απέδειξε ότι δεν διαθέτει απλώς το κουράγιο αλλά έχει θέληση και αποφασιστικότητα» .
Ο πρωθυπουργός, επεσήμανε, ότι η χώρα έχει μπροστά της ακόμη δρόμο και δίνει βάρος στις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, που διορθώνουν προβλήματα δεκαετιών.
«Αξιοποιούμε τον μηχανισμό για να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Ροή Ειδήσεων