ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος Αττίλας στην Κύπρο: Έντονη αντίδραση της Ελλάδας για τις ξαπλώστρες στα μαρτυρικά Βαρώσια

Νέος Αττίλας στην Κύπρο: Έντονη αντίδραση της Ελλάδας για τις ξαπλώστρες στα μαρτυρικά Βαρώσια

Στο στόχαστρο των Τούρκων ο Ελληνισμός – Κουτοπονηριές και βεβήλωση περιουσιών.

Δεν έχει τελειωμό η πολιτική της πολυμέτωπης σύγκρουσης που έχει επιλέξει ο Τούρκος πρόεδρος. Ύστερα από την στρατικοποιημένη εξωτερική πολιτική που εφάρμοσε και εφαρμόζει στη Λιβύη, στο Ιράκ στη Συρία, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και πόσα άλλα μέτωπα, η ακραία του ρητορική επεκτείνεται και στοχοποιεί ευθέως τον Ελληνισμό.

Βεβηλώνοντας για μία ακόμη φορά περιουσίες και σπιλώνοντας μνήμες στην Κύπρο, η Τουρκία προκαλεί και πάλι στα μαρτυρικά Βαρώσια παραβιάζοντας κατάφωρα τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Μετά την διοργάνωση πικνίκ το 2020 στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων, παρουσία μάλιστα του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, με αφορμή την τριακοστή έβδομη επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους, οι Τούρκοι προχώρησαν πριν μερικά 24ωρα σε επέκταση της οργανωμένης παραλίας στα Βαρώσια.

Στις εικόνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου διακρίνονται μπουλντόζες να εκτελούν εργασίες σε κεντρικό σημείο της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων. Πρόκειται για το σημείο μπροστά από το ξενοδοχείο «King George» και μέχρι την πολυκατοικία Ωκεανία. Εκεί έχουν μεταφερθεί και ξαπλώστρες με ομπρέλες. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο σημείο ήταν προσβάσιμο για το κοινό, όχι όμως υπό μορφή οργανωμένης παραλίας.

Στο συγκεκριμένο σημείο βρισκόταν και το εστιατόριο «Φάληρο» το οποίο οι Τουρκοκύπριοι κατεδάφισαν πριν καιρό, αφού είχε μισογκρεμιστεί.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Η αντίδραση της Ελλάδας στις νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας ήταν άμεση, με το υπουργείο Εξωτερικών να κάνει λόγο για δημιουργία τετελεσμένων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

«Καταδικάζουμε τις μονομερείς και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων, οι οποίες αποτελούν μια ακόμα παραβίαση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας 550 και 789.

Δημιουργώντας νέα τετελεσμένα στο έδαφος, οι ενέργειες αυτές, απομακρύνουν ακόμα περισσότερο την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού στην βάση των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας».