ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός: Οι σκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη - «Κλειδώνουν» οι αποφάσεις μετά το Νταβός

Ανασχηματισμός: Οι σκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη - «Κλειδώνουν» οι αποφάσεις μετά το Νταβός
O Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στο Νταβός έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του τον ανασχηματισμό
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

O Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στο Νταβός έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του τον ανασχηματισμό

Συνεχίζει τις επαφές στο εξωτερικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ώρα που αναζωπυρώνεται η φημολογία για λίφτινγκ στο κυβερνητικό σχήμα

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν πως τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες αναφορά με εκλογές τον Οκτώβριο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σταθερά προσηλωμένος στο να στηθούν κάλπες την άνοιξη του 2023 καθώς θεωρεί ότι μέχρι τότε η χώρα θα έχει επανέλθει στην κανονικότητα μετά τις αλλεπάλληλες κρίσεις και η κυβέρνηση θα έχει προλάβει να ξεδιπλώσει το μεταρρυθμιστικό της έργο

Βασική εστία προβληματισμού και ανησυχίας στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να έχει επισημάνει ουκ ολίγες φορές πως όσο διαρκεί το κύμα ανατιμήσεων δεν θα μείνει κανείς αβοήθητος και θα συνεχίσουν να στηρίζονται οι ευάλωτοι.

Πάντως είναι γεγονός ότι ορισμένοι εκ των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρούν ότι εκλογές πρέπει να γίνουν το φθινόπωρο προβάλλοντας ως επιχείρημα την θετική πορεία του τουρισμού την θερινή περίοδο.

Αναφορικά με τον φημολογούμενο ανασχηματισμό οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται στο τραπέζι και ο πρωθυπουργός αναμένεται να λάβει τις τελικές αποφάσεις μετά την επιστροφή του από το Φόρουμ του Νταβός στο οποίο θα συμμετέχει.

Δεν αποκλείεται να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα καθώς υπάρχουν υπουργοί που έχουν λάβει χαμηλή «βαθμολογία» ωστόσο δεν αποκλείεται ο ανασχηματισμός να είναι δομικός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζυγίζει όλα τα δεδομένα ενώ φαίνεται πως έχει αποφασίσει να ανανεώσει το κυβερνητικό σχήμα ώστε αυτό να αποτελέσει μια αρχή για ένα νέο ξεκίνημα και μια επιπλέον προώθηση του μεταρρυθμιστικού πλάνου.

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται ξανά στις ΗΠΑ όπου παρακάθησε σε δείπνο προς τιμήν των επίτιμων πτυχιούχων του Boston College ενώ σήμερα, 4 το απόγευμα ώρα Βοστώνης, θα απευθύνει ομιλία στην 146η Τελετή Αποφοίτησης του Boston College.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για το Νταβός της Ελβετίας όπου την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Μαΐου θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.