ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης στο CNN Greece: Θετικό να επιστρέψει η Τουρκία στο δρόμο της λογικής και της νηφαλιότητας

Μηταράκης στο CNN Greece: Θετικό να επιστρέψει η Τουρκία στο δρόμο της λογικής και της νηφαλιότητας

Την ενίσχυση που μπαίνει στο ευρωπαϊκό «χαλινάρι» έναντι της καλπάζουσας προκλητικότητας, με τις τελευταίες αποφάσεις των 27 ηγετών της ΕΕ, υπενθυμίζει στην Άγκυρα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. «Θα ήταν θετικό να επιστρέψει η Τουρκία στο δρόμο της λογικής και της νηφαλιότητας» υπογραμμίζει o κ. Μηταράκης στην αποκλειστική του συνέντευξη στο CNN Greece.

Στο πεδίο του μεταναστευτικού απευθύνει αυστηρό κάλεσμα στην Άγκυρα «να συμμορφωθεί με τις δεσμεύσεις της» και «να σταματήσει τις παράνομες αναχωρήσεις από το έδαφος και τα παράλια της, αλλά και να αποδεχθεί τα αιτήματα που έχει υποβάλει η χώρα μας για την επιστροφή όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας».

Με το ίδιο μήνυμα, ο υπουργός Μετανάστευσης, ξεκαθαρίζει ότι οι τουρκικοί υπολογισμοί δεν πρέπει να υποτιμούν την ελληνική αποτελεσματικότητα στη φύλαξη των εθνικών και ευρωπαϊκών συνόρων.

Ο Νότης Μηταράκης διαμηνύει προς την πλευρά της αντιπολίτευσης, ότι το μεταναστευτικό δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο ιδεολογικής αντιπαράθεσης, αλλά ομοθυμίας και σύμπνοιας, όπως και άλλα εθνικά θέματα.

Εξηγεί επίσης τον τρόπο λειτουργίας του Μηχανισμού Επιτήρησης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, που θα εποπτεύεται από εισαγγελέα, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και την ελληνική Δικαιοσύνη

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Νότη Μηταράκη στο Cnn.gr

Ροή Ειδήσεων